Trucul pentru a îmbunătăți semnalul WiFi. Cum activezi ciclul de putere al modemului

27 Mart. 2024, 13:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2024, 13:51 // Actual //  Lupu Eduard

Atunci când viteza internetului scade nu este întotdeauna vina providerului. Specialiștii CATV au explicat unul din motivele pentru care performanța routerului WiFi scade semnificativ.

De ce scad performanțele router-ului WiFi

În linii mari, routerul funcționează la fel ca celelalte gadget-uri inteligente care au devenit între timp aproape indispensabile cotidianului. La fel ca un smartphone, tabletă sau lap-top, modemul de WiFi este echipat un procesor central, o mică memorie și un sistem de operare care permite funcționarea corectă a componentelor.

Specialiștii din IT recomandă utilizatorilor de PC-uri ca la un anumit interval să sțeargă datele din memoria cahce. O opțiune simplă care poate fi accesată din opțiunile navigatorului. Memoria cache reduce semnificativ timpul de răspuns al calculatorului, chiar dacă procesorul este de ultimă generație.

Routerul WiFi cu sau fără control parental stochează memoria cache și informațiile din rețea exact ca un calculator de birou. Dacă viteza internetului scade în mod inexplicabil este posibil ca în memoria cache să se fi stocat o eroare.

Pe lângă faptul că viteza internetului scade considerabil, eroarea respectivă poate deteriora routerul și într-un final poate duce la întreruperea conexiunilor la internet.

„Cu routerele pornite și care funcționează în mod obișnuit 24 de ore din 24, 7 zile din 7, e normal să se supraîncalzească aparatul. Avem tendința de a le solicita mai mult, decât majoritatea celorlalte dispozitive electronice personale. Probabil că singura excepție sunt telefoanele noastre mobile”, au explicat tehnicienii.

Prin urmare, specialiștii recomandă repornierea modemului în fiecare zi. Este un truc care permite ștergerea memoriei pe termen scurt (cache) a dispozitivului. Un truc pe care specialiștii îl numesc ciclu de putere.

„Acest lucru este uneori numit ciclu de putere. Repornirea routerului curăță memoria pe termen scurt a dispozitivului (numită și „cache”) pentru ca acesta să funcționeze mai bine. De asemenea, permite routerului să reselecteze canalul cel mai puțin aglomerat pentru fiecare frecvență. Ceea ce înseamnă automat și o conexiune mai puternică la dispozitivele voastre.”, au explicat experții.

Ciclul de putere poate fi obținut prin deconectarea de la priză sau prin oprirea modemului de la butonul on/off. Repornirea modemului și conectarea dispozitivului la rețea se face după un minut de așteptare. Reconectarea la rețea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute, potrivit portalului wired.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău