Ucrainenii îi cer lui Zelenschi să fie interzisă casa de pariuri rusească 1xBet

20 Iul. 2022, 13:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2022, 13:26 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Ucrainei, Volodymir Zelenski, va examina petiția semnată de zeci de mii de ucraineni, care cer interzicerea activității casei de pariuri rusești 1xbet în Ucraina. Potrivit RBC Ucraina, petiția a fost lansată în data de 8 iulie și deja a fost semnată de aproximativ 26,5 mii de cetățeni.

Ucrainenii se arată indignați că autoritățile au acordat drept de activitate casei de pariuri rusești.

„Noi, cetățenii Ucrainei, considerăm că, acordând companiei Tvoya bettingovaia Kompania licența pentru a desfășura activități de pariuri sub brandul rusesc 1xBet și marca comercială 1xBet ,deținută de cetățeni ruși, Comisia de Reglementare a Jocurilor de Noroc și Loteriilor a acționat contrar intereselor de stat ale Ucrainei și în favoarea țării agresoare, ceea ce credem că este inacceptabil în timpul agresiunii militare deschise a Federației Ruse împotriva Ucrainei”, se arată în petiție.

În document se mai arată că 1xbet conlucrează că băncile și sistemele de plăți rusești, contribuind la veniturile bugetului Federației Ruse din contul cetățenilor Ucrainei.

Potrivit delo.ua, pe 30 martie 2022, Comisia de Reglementare a Jocurilor de Noroc și Loteriilor a eliberat companiei Your Betting Company LLC licență pentru activitățile de pariuri din Ucraina, care a solicitat să lucreze sub marca russească 1xBet.

În ciuda acestui fapt, Comisia a ignorat legăturile companiei cu cetățenii Federației Ruse Roman Semiohin, Serghey Karșkov și Dmitri Kazorin, care figurează în baza de date a site-ului ”Mirotvoreț”, ce include numele celor care prezintă riscuri pentru securitatea națională a Ucrainei.

Potrivit Forbes, acestor trei ruși le aparține compania cipriotă Navasard Limited, care este indicată ca deținătoarea brandului 1xBet din Ucraina.

Potrivit legii din țara vecină, dacă o petiție adună 25 de mii de semnături, președintele Ucrainei este obligat să o examineze.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău