Eveniment unic și important pentru comunitatea IT din țară. La Chișinău va avea loc SUM IT UP

20 Iul. 2022, 13:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2022, 13:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Comunitatea IT nu trebuie să rateze aceste eveniment! Joi 21 iulie, ora 16:00, la Artcor, va avea loc SUM IT UP, un eveniment unic organizat de Moldova Innovation Technology Park (MITP), în cadrul căruia participanții vor descoperi atât progresul înregistrat de MITP în 2021, cât și tendințele din ultimii 5 ani din sectorul IT.

Potrivit organizatorilor, cea de-a 2-a ediție a SUM IT UP va fi dedicată viitorului tech prin prisma educației, iar alături de invitații prezenți: Iurie ȚurcanuViceprim-ministru pentru Digitalizare, Sergiu Gaibu, Ministrul Economiei, Scott Hocklander, Șeful Misiunii USAID în Moldova, se va discuta despre:

 • perspectivele de dezvoltare ale unui ecosistem IT și inovare digitală focusată pe talente, competențe și valoare adăugată;
 • contribuția mediului academic în pregătirea specialiștilor și competențelor necesare unui sector progresist precum IT-ul;
 • cooperarea dintre mediul academic și cel privat în crearea celor mai bune condiții și celor mai reușite programe de studii adaptate la noile realități;
 • valorificarea potențialului generațiilor tinere de talente;
 • prezentarea oportunităților de reprofilare ale specialiștilor care vor să îmbrățișeze o carieră IT.

Câteva cifre relevante:

 • Numărul rezidenților MITP s-a triplat în 2021, față de 2018;
 • 10% din exporturile totale ale țării provin din serviciile și produsele IT dezvoltate de rezidenții MITP;
 • La finele anului 2021, MITP era o comunitate a peste 15,000 specialiști IT cu un salariu mediu lunar de 36,000 lei;
 • Volumul taxelor achitate de rezidenții MITP la bugetul public național în perioada 2018-2021 a depășit 2 miliarde lei.

SUM IT UP este un eveniment organizat de Moldova Innovation Technology Park, în cadrul căruia este prezentată evoluția sectorului IT local și impactul acestuia la dezvoltarea economică durabilă, inițiative de impact ale MITP, dar și se discută subiecte de interes sporit pentru comunitatea tech.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

 1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
 2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
 3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
 4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău