Un gigant rusesc lovit de războiul lui Putin: Afacerile sale cu state din afara Uniunii Sovietice se prăbușesc

18 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit durata de 170 de zile, iar piețele din Europa au cunoscut o explozie a prețurilor din energie. Dar, sancțiunile Occidentului au început să lovească din plin companiile din Rusia, iar gigantul Gazprom este afectat prin faptul că exporturile sale de gaze naturale din 2022 spre țări din afara fostei Uniuni Sovietice au scăzut cu 36% față de anul trecut.

Gazprom a diminuat producția de gaze naturale, în timp ce se luptă să înlocuiască cumpărătorii din Uniunea Europeană, potrivit Yahoo News.

Compania Gazprom din Rusia a anunțat că producția sa din prezent a scăzut cu 41,7 miliarde de metri cubi, până la valoarea de 274,8 miliarde de metri cubi, adică la un nivel cu 13,2% mai mic față de aceași perioadă din 2021.

Exporturile Gazprom către state din afara Uniunii Sovietice au scăzut cu 44,6 miliarde de metri cubi, adică cu 36% față de anul trecut.

Rusia a fost acuzată că restricționează aprovizionarea cu gaze naturale către Europa, deoarece folosește energia ca pe o armă, în războiul său împotriva Ucrainei.

Rusia a redus fluxurile de gaze prin conducta Nord Stream 1 către Germania la 20% din capacitate, dând vina pe echipamentele lipsă, din cauza sancțiunilor.

În schimb, Gazprom a anunțat că exporturile sale către China sunt în prezent relativ mici în comparație cu livrările normale ale Rusiei din Europa.

Se așteaptă ca aproximativ 15 miliarde de metri cubi de gaze să fie trimise în China în acest an, în comparație cu 200 de miliarde de metri cubi trimise anual către Europa, înainte de războiul din Ucraina.

Câmpurile de gaze ale Gazprom nu sunt conectate cu China, ceea ce înseamnă că stocurile sale din depozite, care nu sunt trimise în Europa, nu pot fi redirecționate în China și nici în altă parte.

Dacă nu vinde gazele, Rusia ar putea fi nevoită să închidă zăcămintele actuale, ceea ce ar afecta producția în viitorul apropiat. Producția din prima jumătate a lunii august 2022 a fost cu 36% mai mică decât în aceeași perioadă de anul trecut.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău