Un grup de companii autohtone din sectorul agricol participă la o vizită de studiu în Austria. Ce vor face

23 Sept. 2021, 13:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 13:14 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În perioada 20-24 septembrie 2021, un grup format din 12 companii din sectorul agricol din Republica Moldova participă la o vizită de studiu în Austria. Companiile sunt producătoare de produse agricole de valoare adăugată (fructe și legume), vinificatori și producători de produse apicole. Vizita are  în cadrul unui program de cooperare Moldova-Austria.

Desfășurarea Programului de cooperare Moldova-Austria, în anul curent, este posibilă datorită Proiectului „Sporirea capacităților de export ale companiilor moldovenești din sectorul agroalimentar de înaltă valoare pentru a accesa noi piețe de desfacere”, implementat cu suportul USAID Agricultură Performantă în Moldova. Obiectivul principal al proiectului este de a susține dezvoltarea unui sector agricol performant în Republica Moldova, prin sporirea cunoștințelor teoretice, capacităților și abilităților practice ale personalului implicat în activități de marketing și export a produselor finite cu valoare adăugată înaltă.

În cadrul acestui schimb de experiență, reprezentanții din țara noastră vor vizita companiile din Austria și vor învăța mai multe despre piețele de desfacere, dar și despre alte provocări.

Companiile sunt interesate în extinderea pieței de desfacere în sensul exportului produselor agricole, transfer de know-how, schimb de experiență și găsirea soluțiilor la provocările mondiale pe care le întâmpină. Reieșind din obiectivele participanților, delegația va avea un program de afaceri, ce include vizite de grup la companiile din Austria, întrevederi individuale conform intereselor bine definite.

Delegația este condusă de Inesa Iordatii, Șefa Centrului de Formare Antreprenorială din cadrul CCI a RM.

CCI a RM cooperează cu Camera Economică Federală a Austriei de mai bine de 20 de ani. Pe parcursul anilor, au fost organizate mai multe misiuni economice, atât în Austria cât şi în Republica Moldova. Companiile din țările respective sunt implicate de mai mulţi ani în proiecte de cooperare în diverse domenii, precum: sectorul bancar, infrastructură, agricultură, energie, etc.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău