Uniunea Europeană va lansa un portofel digital. Ce vei putea face cu el

02 Iun. 2021, 10:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 10:28 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Uniunea Europeană dă liber la aplicația care este și act de identitate și portofel. Astăzi, UE va prezenta proiectul pentru portofelul digital unic. Potrivit Uniunii, portofelul va fi o aplicație ultrasecurizată. Cu ajutorul lui te prezinți, plătești și călătorești în oricare din statele UE.

Uniunea Europeană va lansa un portofel digital, care va reuni documente de identitate și modalități de plată. UE va prezenta miercuri proiectul unui portofel digital destinat cetățenilor europeni, care va permite conservarea într-o aplicație „ultrasecurizată” a documentelor de identitate și a modalităților de plată, pentru a facilita călătoriile în statele membre.

Acest document nu va fi obligatoriu, dar va permite celor care doresc să aibă un acces la un întreg ecosistem digital „ultrasecurizat și de o mare flexibilitate: permis de conducere, carte de identitate, modalități de plată, parole etc“, potrivit unui articol publicat de Financial Times.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.