VIDEO Conferință dedicată Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor, organizată la Chișinău

15 Mart. 2024, 16:51
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
15 Mart. 2024, 16:51 // Slider //  bani.md

Anual, la 15 martie, este sărbătorită Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, o zi care are scopul de a le aminti oamenilor despre dreptul fiecăruia de a fi informat, de a nu fi înșelat și despăgubit, la necesitate.

Cu această ocazieInspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a organizat o conferință în cadrul căreia au marcat importanța acestei zile.

Sergiu Dărănuță, șeful instituției, a declrat în cadrul evenimentului că Ziua mondială a drepturilor consumatorilor trebuie să fie un imbold la creşterea gradului de conştientizare a contribuţiei semnificative pe care o are protecția consumatorilor în dezvoltarea durabilă a unei societăți. Totodată, această zi are menirea de a încuraja agenții economici să pună accentul pe calitatea produselor și serviciilor, în drumul spre prosperitate şi creştere economică.

La conferința organizată de ISSPNPC, a fost prezentă și Cristina Ceban, secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED). Oficiala şi-a exprimat încrederea că se vor obține rezultate frumoase în domeniul protecției consumatorilor prin prisma colaborării cu toate instituțiile pe domeniul protecției consumatorilor.

În fiecare an, se lansează o temă de marcare a Zilei Internaționale a Consumatorilor. În acest an tema propusă este „Inteligența Artificială corectă și responsabilă pentru consumatori”, o temă care vizează consumatorii din întreaga lume.

ISSPNPC este autoritatea administrativă care coordonează la nivel naţional controlul respectării legislaţiei cu privire la protecţia consumatorilor fiind în cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău