VIDEO Cum ar putea arăta iPhone 15 Pro, primul model Apple fără butoane fizice

21 Mart. 2023, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mart. 2023, 14:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Au apărut primele imagini 3D cu iPhone 15 Pro, care urmează să fie lansat în acest an de Apple. Potrivit imaginilor, iPhone 15 Pro ar putea fi primul model Apple fără butoane fizice,  doar cu butoane „solide” cu senzori de presiune și feedback haptic. Pentru prima dată însă, iPhone ar putea fi lansat fără un slider pentru modul silențios.

iPhone 15 Pro ar putea renunța la slider-ul pentru modul silențios

Încă de la prima generație, iPhone-urile au fost echipate cu un slider deasupra butoanelor de volum. Acesta este folosit pentru a activa modul silențios cu o singură atingere. Butoanele solide sunt doar butoane tactile cu senzori de presiune, care nu se mișcă fizic atunci când sunt apăsate. Astfel, nu mai pot apărea probleme mecanice, însă, totodată, aceste butoane nu vor mai oferi același răspuns tactil pe care mulți utilizatori de telefoane încă îl apreciază.

Unificarea butoanelor de volum

O altă schimbare evidentă din aceste imagini este unificarea butoanelor de volum într-unul singur. Cel mai probabil, tot din cauza trecerii la butoane solide, a fost realizată și această schimbare.

Imaginile dezvăluie însă și marginile ușor rotunjite ale modelelor iPhone 15 Pro, care vor fi, cel mai probabil, realizate din titan, în locul oțelului folosit încă de la generația iPhone X.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Sursa imaginilor 3D este un utilizatorul chenwen1987 de pe Douyin, versiunea chinezească de TikTok. ShrimpApplePro, cunoscut pentru scurgeri de informații corecte în trecut, a repostat informațiile lui chenwen1987, sugerând că sunt reale. Totuși, URedditor susține că  imaginile ar putea fi false, întrucât lipsesc anumite detalii.

Se zvonește că iPhone 15 Pro ar putea avea o dimensiune de 6,1 inchi, în timp ce iPhone 15 Pro Max va avea 6,7 inchi, identic cu modelele iPhone 14 Pro.

De asemenea, Apple ar putea introduce rame mai subțiri, curbate și un nou șasiu din titan.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău