VIDEO: Dacia a anunțat prețurile pentru mașina electrică Spring. Când vor începe livrările

11 Mart. 2021, 15:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
11 Mart. 2021, 15:24 // Au Bani //  Irina Luca

Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul de 18.100 euro (TVA inclus).

Livrările sunt programate pentru luna septembrie. Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). Mașina va putea fi cumpărată prin Programul Rabla Plus, astfel că prețul va scădea până la sub 10.000 de euro.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de câteva echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 euro (TVA inclus).

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:46 // Actual //  Lupu Eduard

Preţurile europene pentru gaz au ajuns la cel mai jos nivel de la jumătatea lui 2021, când Vladimir Putin abia începea să strângă robinetul şi să provoace o explozie a inflaţiei. Acum când situaţia s-a schimbat radical, inflaţia pare să-şi piardă din avânt, iar economiile primesc un moment de respiro, scrie Bloomberg.

Scăderea nu a atenuat doar presiunea asupra bugetelor gospodăriilor. Ea îl lasă totodată pe Vladimir Putin şi fără una dintre cele mai puternice instrumente de negociere – capacitatea de a bloca aprovizionarea regiunii.

În condiţiile în care unii comercianţi prezic că preţurile pe termen scurt ar putea fi uneori chiar negative în această vară, situaţia nu ar putea fi mai diferită de cea din luna mai a anului trecut. Atunci, preţurile la termen erau de patru ori mai mari decât în prezent, iar ţările au fost nevoite să revigoreze producţia de cărbune pentru a menţine lumina aprinsă după ce Rusia a redus livrările de gaz.

Existau, de asemenea, îngrijorări cu privire la penurie şi la posibilitatea ca Europa să reuşească să umple depozitele de gaz la timp înainte de iarnă. Acum, stocurile sunt peste medie şi ar putea chiar să fie umplute în timpul verii, şi înainte de termen.

Contractele futures olandeze de referinţă au scăzut timp de opt săptămâni consecutive şi se află sub 25 de euro pe megawatt oră, cel mai scăzut nivel din mai 2021.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău