(VIDEO) Deputat ucrainean, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Mulțumesc Moldova

27 Ian. 2023, 13:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2023, 13:49 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Deputatul ucrainean Alexei Goncearenko a mulțumit Republicii Moldova în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru sprijinul oferit Ucrainei și refugiaților ucraineni care au fugit din calea războiului.

„Vreau să mulțumesc Moldovei. Mulțumesc pentru suportul pe care Ucraina și ucrainenii l-au primit în timpul acestui război de agresiune pe care Rusia l-a început împotriva noastră”, a declarat Alexei Goncearenko. „Nu vom uita asta niciodată. Este foarte important pentru noi”, a adăugat deputatul, menționând că țara noastră a oferit suport ucrainenilor, chiar dacă se află într-o perioadă dificilă, într-o perioadă în care Rusia încearcă să destabilizeze situația din țară.

Potrivit lui, Rusia încearcă să facă haos în Republica Moldova prin propagandă, plătind politicienilor pro-ruși din Republica Moldova pentru a organiza proteste și șantajează țara cu energia.

„Vedem cum Moldova se îndreaptă activ spre o lume liberă. Și ne bucurăm pentru ei. Dar cine nu se bucură pentru ei? Rusia! Această țară încearcă să influențeze și Moldova. Rusia atacă Moldova, plătind politicienilor pro-ruși din Republica Moldova, făcând haos, organizând proteste, abordând propaganda și șantajând cu energia.”

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău