(VIDEO) Mii de oameni în stradă, în Grecia, împotriva vaccinării obligatorii. Au fost dispersați cu gaze lacrimogene

22 Iul. 2021, 08:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2021, 08:33 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Aproximativ 5.000 de manifestanți au protestat miercuri în Grecia împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor din căminele pentru bătrâni.

Cele mai mari proteste au avut loc la Atena, unde au participat circa 3.000 de manifestanți. Protestele au început chiar în ajunul zilei în care urmează să se supună votului un decret pentru vaccinarea obligatorie a personalului din căminele pentru bătrâni, dar și a îngrijitorilor la domiciliu.


Mulți dintre manifestanți aveau în mâini cruci ortodoxe și steaguri elene. Aceștia scandau ‘Nu vaccinării obligatorii’ şi ‘Libertate. Pentru a dispersa mulțimea violentă a intervenit și poliția, care la rândul ei a folosit tunuri de apă, dar și gaze lacrimogene.

Anunțul despre legea care urmează a fi votată pentru a obliga îngrijitorii să se vaccineze, a fost realizat săptămâna trecută de premierul Greciei.

Astfel, potrivit acestei legi, îngrijitorii vor fi obligați să se vaccineze până la data de 1 septembrie, iar personalul din cămine până la data de 16 august.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău