VIDEO Traian în inspecție la Buiucani. Când vor fi finalizate lucrările din parcul „La Izvor”

14 Mart. 2023, 16:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mart. 2023, 16:49 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ora de LIVE cu Traian la preturile din Capitală a ajuns la Buiucani. Colegul nostru a discutat despre reușitele, problemele și proiectele de dezvoltare ale sectorului cu pretorul Vasile Moroi.

„Am preluat mai multe proiecte care au fost începute anterior de către colegi, cum ar fi renovarea trotuarelor de pe strada Șciusev. Tot tronsonul – atât cel de la Buiucani, cât și din sectorul Centru – a fost pus în sarcina preturii noastre. Am mai preluat  renovarea de pe strada Calea Ieșilor, partea impară. Lucrările au ajuns la blocul nr. 51 de pe calea Ieșilor. De îndată ce ne permite timpul, sperăm să restartăm proiectul și să îl finalizăm”, a declarat Vasile Moroi, care a devenit pretor al sectorului Buiucani în mai 2022.

Anterior, în cadrul sectorului au fost elaborate și finalizate mai multe proiecte, inclusiv parcul „Alunelul” și prima etapă a parcului „La Izvor”. În vara anului trecut a fost relansată a doua etapă, care se apropie acum de sfârșit.

Unul dintre cele mai mari și principale proiecte a fost renovarea integrală a străzii Ion Creangă.

„O muncă enormă. Au fost reparate integral toate rețelele inginerești, toate trotuarele, inclusiv și carosabilul – schimbat sută la sută. Acum suntem implicați într-un alt proiect mare – pasajul subteran de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Ion Creangă și Calea Ieșilor. Aș putea spune că suntem pe ultima sută de metri. Deja avem expertiza și mai rămân unele lucrări pe interiorul și exteriorul pasajului subteran”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În comun cu Asociația de Gospodărire Spații Verzi, pretura sectorului Buiucani amenajează Aleea Entităților, din parcul „La Izvor”.

„Aducem sol fertil, semănăm gazon. Am montat sistem de irigare pe aproape 70% din perimetrul parcului „La Izvor”. Sperăm că până în luna mai vom finaliza toate lucrările. Vă dau asigurări – va fi o zonă de odihnă și mai bună decât este acum”, menționează Vasile Moroi.

Un alt proiect implementat cu succes de pretura sectorului Buiucani este reparația și renovarea Grădinii Publice Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, amplasată chiar în inima Capitalei.

„Este un proiect finanțat de către Primăria municipiului Chișinău și de către Consiliul Județean Buzău. Acesta presupune renovarea integrală a iluminatului – care practic nu exista, instalarea sistemului de irigare pe tot perimetrul Grădinii Publice, a boxelor audio, precum și a camerelor video. Iluminatul este 100% montat, el deja funcționează. În privința camerelor video – suntem pe ultima sută de metri. Cât privește montarea sistemului de irigare – este 70% gata”, a conchis pretorul.

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău