5 lucruri care nu trebuie date și împrumutate sub nici un pretext

06 Sept. 2021, 10:42
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
06 Sept. 2021, 10:42 // Au Bani //  bani.md

O zicală din popor spune: prin returnarea unei datorii, o persoană își dă o parte din noroc.

De asemenea, lucrurile pe care le împrumutăm ne pot jefui de energie și putere. Strămoșii noștri credeau că unele lucruri nu trebuie date sau împrumutate sub nici un pretext, altfel poți suporta o mulțime de necazuri …

Sarea nu poate fi împrumutată sub nici un pretext. Dacă vecinii tăi ți-au cerut sare, atunci dă-o numai cu condiția să fie un cadou. Pericolul constă în proprietățile energetice ale sării, care pot influența soarta. Sarea este una dintre cele mai importante componente magice, deci este categoric imposibil să o iei de la alte persoane. Mulți oameni care au împrumutat sare, apoi, recuperând-o, au pierdut norocul, s-au îmbolnăvit, s-au despărțit de cei dragi.

Vasele sunt încărcate cu energia casei în care sunt amplasate constant. Dacă cineva dorește să facă ceva rău altei persoane, îl poate lăsa să-și folosească ceașca, farfuria, cana, lingura, cratița … Nu dați nimănui feluri de mâncare în vase pe care să le cereți înapoi, pentru a nu afecta negativ viața unei alte persoanw sau propriul destin. Bucatele împrumutate pot duce la pierderea sănătății, la obținerea de noi temeri, eșecuri și multe alte consecințe negative. Puteți folosi vasele cu un străin dacă locuiți împreună, de exemplu, într-un cămin, dar și aici trebuie să fiți atenți. Vasele deteriorate sau sparte sunt și mai periculoase și nu trebuie păstrate acasă.

Îmbrăcăminte. Mulți bărbați și femei consideră că este absolut normal să schimbe lucrurile pentru o vreme. Dar este mai bine să nu o facă. Dacă cumpărați lucruri care au fost deja utilizate, nu este nimic în neregulă cu asta, pentru că plătiți pentru ele. Cu toate acestea, în acest caz, nu va strica să efectuați curățarea energiei. Hainele sunt personale, deci chiar dacă le iei de la rudele tale, care cu siguranță nu îți vor dori niciun rău, este mai bine să dai ceva în schimb. Nu împrumuta lucruri, ele pot aduce ghinion. Cel mai mare pericol îl reprezintă încălțămintea, absoarbe cea mai mare cantitate de energie negativă.

Bijuterii. Decorul este încărcat cu energia persoanei căreia îi aparține. Prin urmare, cel care le va folosi, le va afecta extrem de negativ. Nici trucul cadoului nu funcționează. Punând pe tine un inel sau cercei care au aparținut altei persoane, le poți absorbi problemele. Experții în bioenergie notează că bijuteriile de protecție pot „infecta” un străin cu boli și pot lua noroc. Dintre metale, argintul și platina trebuie evitate. Dintre pietrele talismanice, cei mai periculoși magneți ai nenorocirii pentru un străin vor fi piatra lunii, diamantul, cristalul de rocă.

Mătură. Dacă o persoană dă sau ia o mătură pentru o vreme, atunci, după semne, poate începe o perioadă neagră, care duce la pierderi monetare, probleme la locul de muncă. În nici un caz o mătură nu ar trebui să părăsească casa ta, acest lucru este permis numai dacă nu mai ai nevoie de ea.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 13:42
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 13:42 // Slider //  Soroceanu Olga

În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici.

Printre participanți s-a numărat și șefa ANOFM din raionul Anenii Noi, Zinaida Iordachescu, care a subliniat diversitatea agenților economici implicați și importanța acestui eveniment pentru economia locală și națională:

„Avem agenți economici din Anenii Noi, avem de la Congresul Ucrainenilor, avem de la inspectoratul general de poliție, carabinieri, agenți economici din Chișinău fiindcă nu suntem la o distanță atât de mare și angajăm foarte multe persoane și în municipiul Chișinău.”

Evenimentul a reunit aproximativ 12 angajatori și 22 de meșteșugari, iar participanții au avut oportunitatea să afle informații despre piața muncii, să primească ghidare în carieră și să participe la cursuri de formare profesională. Printre beneficiarii acestor servicii s-a numărat și Laurenția Starciuc, care a apreciat eforturile depuse pentru a le oferi oamenilor perspective noi în câmpul muncii:

„M-am apropiat de orice căsuță, mi-am luat diverse cărți pentru a fi informată. Sunt oportunități care oferă posibilitatea de a te angaja în câmpul muncii.”

Evenimentul face parte din proiectul „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției. Partener strategic de implementare: ANOFM.

Directorul de țară al HEKS – EPER Moldova, Peter Fenoy, a subliniat importanța coeziunii sociale și a dezvoltării economice sustenabile pentru comunitatea din Anenii Noi:

„HEKS – EPER Moldova a fost implicată în mai multe activități legate de atenuarea consecințelor conflictului din țara vecină, Ucraina. În Moldova, din păcate, influența refugiaților din Ucraina a generat mai multe necesități în baza dificultăților noastre obișnuite cu care ne confruntăm înainte de acest conflict. Ne dorim să aducem împreună oameni din diverse medii și să le oferim șanse egale de dezvoltare, indiferent de originea sau situația lor actuală.”

Târgul locurilor de muncă și meșteșugăritul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării economice și sociale a comunității din Anenii Noi, evidențiind potențialul local și promovând oportunitățile de angajare și de creștere profesională pentru toți participanții.

Următoarele evenimente cu aceeași tematică vor avea loc pe 19 aprilie la Ialoveni și pe 29 mai la Chișinău.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău