(FOTO) Ai poftă de o vacanță ieșită din comun? 10 dintre cele mai neobișnuite plaje din lume

18 Mai 2021, 17:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 17:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O plajă este întotdeauna o priveliște binevenită, dar elementele care fac din plajă o plajă pot fi puțin previzibile. Aveți nisipul și mareele și, deși împrejurimile lor ar putea varia, știți practic la ce să vă așteptați când vă îndreptați spre o anumită plajă. Există, totuși, câteva țărmuri în întreaga lume care au câteva surprize în mâneci și sub valuri. Dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat poți alege să vizitezi una dintre cele mai neobișnuite plaje din lume.

Plaja de sticlă

Unde: California

Plaja de sticlă, de lângă Fort Bragg din California de Nord este plină de pietricele din sticlă multicolore. Această priveliște remarcabilă este rezultatul faptului că priveliștea a servit ca gunoi de ani de zile. În cele din urmă a fost curățat, dar destul de mult gunoi – în special sticla și metalul – au fost măturate de valuri și de-a lungul anilor au fost compuse în bucăți netede, asemănătoare unor bijuterii.

 

Hoshizuna no Hama

Unde: Japonia
La prima vedere, Hoshizuna no Hama de pe insula japoneză Iriomote pare a fi o plajă foarte frumoasă acoperită cu nisip standard. Dar dacă te uiți mai atent (mult mai aproape), s-ar putea să observi că boabele de nisip în formă de stea sunt, de fapt, exoscheletele goale ale unui organism unicelular.

Jökulsárlón

Unde: Islanda
Islanda găzduiește câteva plaje cu nisip negru, dar ceea ce face plaja de la Jökulsárlón deosebit de distinctivă este că este plină cu bucăți de gheață cristaline care i-au dat porecla Diamond Beach. Plaja se întâmplă să fie situată lângă laguna ghețarului Jökulsárlón și bucăți de aisberguri din lagună sunt apoi spălate pe nisipurile negre ale plajei.

Plaja Chandipur

Unde: India
Aproape că nu există nimic neobișnuit la maree. Natura fiabilă a fluxurilor și refluxurilor lor le-a făcut o metaforă literară de vârf. Și, deși valul de la Chandipur Beach este la fel de fiabil (și evocator de cicluri și reînnoire) ca oriunde în lume, acestea sunt unice într-un mod foarte izbitor. La reflux, apa se retrage până la trei mile în Golful Bengal. Pe măsură ce apa se retrage, lasă nu numai o mare parte de plajă plimbabilă, ci și o mulțime de vieți marine în urma sa.

Plaja care cântă (Singing Beach)

Unde: Massachusetts
Singing Beach din Massachusetts găzduiește un fenomen natural cunoscut sub câteva nume „nisip șuierător”, „nisip latrat” și – în mod natural – „nisip cântător”. Dar, înainte de a vă apuca de chitară și de a încerca să creați un duet de pe litoral, să știți că nisipul care cântă nu este de fapt cel mai bun vocalist. Pe măsură ce vizitatorii merg peste nisip, acesta va emite un sunet scârțâitor.

Plaja cu apă fierbinte

Unde: Noua Zeelandă
A face o baie în ocean, în timp ce vă puteți bucura de temperaturi de baie cu hidromasaj, poate suna ca o imposibilitate, dar se poate face. Plaja cu apă fierbinte din Noua Zeelandă se întâmplă să fie situată peste un izvor fierbinte subteran. Așadar, în decurs de două ore de la ieșirea ambelor părți ale mareei, apă caldă are bulele la suprafață, permițându-le persoanelor care călătoresc pe plajă să sape în nisip și să-și formeze propriile spa-uri personale pe mal.

 

Plajele Borth

Unde: Țara Galilor
O combinație de vânturi puternice și maree joase a dezvăluit ceea ce rămâne dintr-o pădure veche. Sub apă și nisip, sute și sute de cioturi de copaci – care fuseseră păstrate de turbă – acum punctează plaja pentru ca oricine să o vadă. Apariția unei păduri străvechi pe coasta galeză a evocat în mod natural Cantre’r Gwaelod, un oraș legendar scufundat, adesea denumit Atlantida galeză.

Plaja Papakōlea

Unde: Hawaii
Plajele din Hawaii sunt, la început, remarcabile. Dar plaja Papakōlea face lucrurile cu câțiva pași mai departe, adăugând nisip verde în amestec. Nuanța verde a plajei se datorează prezenței cristalelor de olivină, care se găsesc în materialul vulcanic.

 

Insula Assateague

Unde: Maryland / Virginia
Dacă vizitați  Insula Assateague, puteți avea norocul de a vedea cai pe plajă – fără călăreț. Insula este renumită pentru că este populată de cai sălbatici. Nu se știe exact cum a ajuns populația de cai pe insulă, dar o legendă populară presupune că sunt supraviețuitorii unui naufragiu spaniol din secolul al XVII-lea.

 

Plaja Shell

Unde: Australia
La fel ca Hoshizuna no Hama, Shell Beach pare să fie acoperită cu nisip standard (deși frumos). Și, deși numele vă oferă o indicație destul de bună cu privire la natura sa adevărată, ceea ce alcătuiește țărmul devine mai evident doar pe măsură ce aruncați o privire mai atentă. Malul este acoperit de coji de cocoloaie delicate care au devenit deosebit de abundente aici, deoarece salinitatea ridicată a apei facilitează formarea cojilor.

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.