(FOTO) Ai poftă de o vacanță ieșită din comun? 10 dintre cele mai neobișnuite plaje din lume

18 Mai 2021, 17:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 17:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O plajă este întotdeauna o priveliște binevenită, dar elementele care fac din plajă o plajă pot fi puțin previzibile. Aveți nisipul și mareele și, deși împrejurimile lor ar putea varia, știți practic la ce să vă așteptați când vă îndreptați spre o anumită plajă. Există, totuși, câteva țărmuri în întreaga lume care au câteva surprize în mâneci și sub valuri. Dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat poți alege să vizitezi una dintre cele mai neobișnuite plaje din lume.

Plaja de sticlă

Unde: California

Plaja de sticlă, de lângă Fort Bragg din California de Nord este plină de pietricele din sticlă multicolore. Această priveliște remarcabilă este rezultatul faptului că priveliștea a servit ca gunoi de ani de zile. În cele din urmă a fost curățat, dar destul de mult gunoi – în special sticla și metalul – au fost măturate de valuri și de-a lungul anilor au fost compuse în bucăți netede, asemănătoare unor bijuterii.

 

Hoshizuna no Hama

Unde: Japonia
La prima vedere, Hoshizuna no Hama de pe insula japoneză Iriomote pare a fi o plajă foarte frumoasă acoperită cu nisip standard. Dar dacă te uiți mai atent (mult mai aproape), s-ar putea să observi că boabele de nisip în formă de stea sunt, de fapt, exoscheletele goale ale unui organism unicelular.

Jökulsárlón

Unde: Islanda
Islanda găzduiește câteva plaje cu nisip negru, dar ceea ce face plaja de la Jökulsárlón deosebit de distinctivă este că este plină cu bucăți de gheață cristaline care i-au dat porecla Diamond Beach. Plaja se întâmplă să fie situată lângă laguna ghețarului Jökulsárlón și bucăți de aisberguri din lagună sunt apoi spălate pe nisipurile negre ale plajei.

Plaja Chandipur

Unde: India
Aproape că nu există nimic neobișnuit la maree. Natura fiabilă a fluxurilor și refluxurilor lor le-a făcut o metaforă literară de vârf. Și, deși valul de la Chandipur Beach este la fel de fiabil (și evocator de cicluri și reînnoire) ca oriunde în lume, acestea sunt unice într-un mod foarte izbitor. La reflux, apa se retrage până la trei mile în Golful Bengal. Pe măsură ce apa se retrage, lasă nu numai o mare parte de plajă plimbabilă, ci și o mulțime de vieți marine în urma sa.

Plaja care cântă (Singing Beach)

Unde: Massachusetts
Singing Beach din Massachusetts găzduiește un fenomen natural cunoscut sub câteva nume „nisip șuierător”, „nisip latrat” și – în mod natural – „nisip cântător”. Dar, înainte de a vă apuca de chitară și de a încerca să creați un duet de pe litoral, să știți că nisipul care cântă nu este de fapt cel mai bun vocalist. Pe măsură ce vizitatorii merg peste nisip, acesta va emite un sunet scârțâitor.

Plaja cu apă fierbinte

Unde: Noua Zeelandă
A face o baie în ocean, în timp ce vă puteți bucura de temperaturi de baie cu hidromasaj, poate suna ca o imposibilitate, dar se poate face. Plaja cu apă fierbinte din Noua Zeelandă se întâmplă să fie situată peste un izvor fierbinte subteran. Așadar, în decurs de două ore de la ieșirea ambelor părți ale mareei, apă caldă are bulele la suprafață, permițându-le persoanelor care călătoresc pe plajă să sape în nisip și să-și formeze propriile spa-uri personale pe mal.

 

Plajele Borth

Unde: Țara Galilor
O combinație de vânturi puternice și maree joase a dezvăluit ceea ce rămâne dintr-o pădure veche. Sub apă și nisip, sute și sute de cioturi de copaci – care fuseseră păstrate de turbă – acum punctează plaja pentru ca oricine să o vadă. Apariția unei păduri străvechi pe coasta galeză a evocat în mod natural Cantre’r Gwaelod, un oraș legendar scufundat, adesea denumit Atlantida galeză.

Plaja Papakōlea

Unde: Hawaii
Plajele din Hawaii sunt, la început, remarcabile. Dar plaja Papakōlea face lucrurile cu câțiva pași mai departe, adăugând nisip verde în amestec. Nuanța verde a plajei se datorează prezenței cristalelor de olivină, care se găsesc în materialul vulcanic.

 

Insula Assateague

Unde: Maryland / Virginia
Dacă vizitați  Insula Assateague, puteți avea norocul de a vedea cai pe plajă – fără călăreț. Insula este renumită pentru că este populată de cai sălbatici. Nu se știe exact cum a ajuns populația de cai pe insulă, dar o legendă populară presupune că sunt supraviețuitorii unui naufragiu spaniol din secolul al XVII-lea.

 

Plaja Shell

Unde: Australia
La fel ca Hoshizuna no Hama, Shell Beach pare să fie acoperită cu nisip standard (deși frumos). Și, deși numele vă oferă o indicație destul de bună cu privire la natura sa adevărată, ceea ce alcătuiește țărmul devine mai evident doar pe măsură ce aruncați o privire mai atentă. Malul este acoperit de coji de cocoloaie delicate care au devenit deosebit de abundente aici, deoarece salinitatea ridicată a apei facilitează formarea cojilor.

 

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 16:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 16:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cristiano Ronaldo a fost înșelat cu aproape 300.000 euro la o agenție de turism. De mai bine de trei ani, vedeta fotbalului era amăgit fără să-și dea seama.

Astfel, timp de 3 ani Ronaldo a fost  înșelat 288.000 de euro de angajat unei companii de turism, Maria Silva.

Potrivit informațiilor, jucătorul de fotbal în vârstă de 36 de ani încredințase cardurile de credit și codurile aferente angajatei de la agenția de turism. Așadar, între februarie 2007 și iulie 2010, agenția a rezervat peste 200 de călătorii pe care vedeta portugheză nu le-a făcut, dar banii au intrat în contul ei. Suma totală a înșelătoriei este de 288.000 de euro și, potrivit cotidianului Jornal de Noticias. Ronaldo nici nu a observat că îi lipsesc banii.

Ronaldo nu este singura victimă în acest caz. Agentul său, Jorge Mendes, precum și jucătorii Nani și Manuel Fernandes au fost de asemenea înșelați pentru o sumă totală de 350.000 de euro. Acum, acuzata a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare cu suspendare în 2017 de un tribunal din Porto.

Și a acceptat să returneze banii foștilor ei clienți pentru a evita închisoarea. Angajata se ocupa de deplasările fotbaliștilor și ale familiilor acestora, reprezentați de această companie. Misiunea agentei era de a oferi un tratament personalizat și confidențial acestor clienți speciali și bogați. Ea a câștigat astfel încrederea mai multor jucători, printre care se numără și Cristiano Ronaldo.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală