Din fugar, în angajator a moldovenilor din UK. Cavcaliuc caută conaționali pe care să-i angajeze la firma sa britanică

06 Sept. 2021, 10:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
06 Sept. 2021, 10:51 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Chiar dacă Interpol l-a anunțat în căutare internațională, liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, se pare că nu se ascunde, ci chiar începe să fie mai vizibil, doar că acesta nu este reținut. Politicianul anunță că angajează moldoveni în cadrul noii sale firme deschisă în Marea Britanie, unde de fapt a fugit și s-a aciuat acolo, scrie Realitatea.md .

Mai exact, astăzi, Cavcaliuc a plasat un anunț pe pagina sa de Facebook, unde anunță că angajează prioritar cetățeni moldoveni la noua sa firmă pe care și-a deschis-o în Marea Britanie, acolo unde a fugit de justiția din Republica Moldova.

„Dragi compatrioți! Am anunțat anterior că, voi oferi mai multe locuri de muncă bine plătite în or. Londra, Marea Britanie și, prioritar, voi angaja conaționali de-ai noștri. Cei cointeresați, vă îndemn să vedeți pozițiile vacante la care puteți aplica cu încredere. Succes tuturor! Cu profund respect, director general al Companiei SUCCESS for YOU” LTD”, Gheorghe Cavcaliuc”, se arată în anunțul politicianului.

Astfel, compania lui Cavcaliuc este în căutare a unui număr mare de angajați:

  • 4 posturi în sectorul IT: 2 IT Software și 2 specialiști IT Hardware.
  • 2 poziții pe SMM.
  • Content Manager de 1 poziție
  • 2 posturi de drepturi de autor în engleză, română și rusă, nivel avansat de cunoștințe, cu acte de calificare aprobate
  • 8 posturi pentru operatorul call center, nivel înalt RO, RU, difuzoare EN și calități avansate de comunicare
  • 6 posturi în domeniul securității
  • 5 posturi de manager vânzări
  • 2 persoane pentru funcția de manager de depozit.
  • 2 persoane cu permis de conducere și experiență de conducere a motostivuitorului în condiții de depozitare.

Mai multe detalii despre anunț găsiți aici.

Amintim că, la 1 septembrie, s-a aflat că, Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare internațională prin intermediul INTERPOL de către autoritățile de la Chișinău.

Gheorghe Cavcaliuc este cercetat penal pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Și-a îndemnat adepții partidului său, Partidul Acasă Construim Europa (PACE), să îi arunce în față „verde de briliant” (zelionkă) lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei, după ce acesta se vaccinase împotriva COVID-19 fără programare prealabilă. Tudor Tutunaru s-a ales cu arsuri de gradul I și II la ambii ochi, existând pericolul să-și piardă vederea.

Totul s-a întâmplat înainte de alegerile parlamentare anticipate care au avut loc pe 11 iulie 2021. De ziua propriu-zisă a scrutinului, Gheorghe Cavcaliuc plecase în Italia să voteze, după care a ajuns în Marea Britanie și de acolo nu a mai revenit în Republica Moldova.

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 17:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 17:57 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, polonezi s-au arătat interesați să investească în Republica Moldova.

„Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în țara noastră, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministrul Gaibu, a menționat că Guvernul țării noastre se arată deschis de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Republicii Moldova, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Republica Polonă.

La întrevedere au participat Președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura.

În Republica Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 milioane lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău