Din fugar, în angajator a moldovenilor din UK. Cavcaliuc caută conaționali pe care să-i angajeze la firma sa britanică

06 Sept. 2021, 10:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
06 Sept. 2021, 10:51 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Chiar dacă Interpol l-a anunțat în căutare internațională, liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, se pare că nu se ascunde, ci chiar începe să fie mai vizibil, doar că acesta nu este reținut. Politicianul anunță că angajează moldoveni în cadrul noii sale firme deschisă în Marea Britanie, unde de fapt a fugit și s-a aciuat acolo, scrie Realitatea.md .

Mai exact, astăzi, Cavcaliuc a plasat un anunț pe pagina sa de Facebook, unde anunță că angajează prioritar cetățeni moldoveni la noua sa firmă pe care și-a deschis-o în Marea Britanie, acolo unde a fugit de justiția din Republica Moldova.

„Dragi compatrioți! Am anunțat anterior că, voi oferi mai multe locuri de muncă bine plătite în or. Londra, Marea Britanie și, prioritar, voi angaja conaționali de-ai noștri. Cei cointeresați, vă îndemn să vedeți pozițiile vacante la care puteți aplica cu încredere. Succes tuturor! Cu profund respect, director general al Companiei SUCCESS for YOU” LTD”, Gheorghe Cavcaliuc”, se arată în anunțul politicianului.

Astfel, compania lui Cavcaliuc este în căutare a unui număr mare de angajați:

  • 4 posturi în sectorul IT: 2 IT Software și 2 specialiști IT Hardware.
  • 2 poziții pe SMM.
  • Content Manager de 1 poziție
  • 2 posturi de drepturi de autor în engleză, română și rusă, nivel avansat de cunoștințe, cu acte de calificare aprobate
  • 8 posturi pentru operatorul call center, nivel înalt RO, RU, difuzoare EN și calități avansate de comunicare
  • 6 posturi în domeniul securității
  • 5 posturi de manager vânzări
  • 2 persoane pentru funcția de manager de depozit.
  • 2 persoane cu permis de conducere și experiență de conducere a motostivuitorului în condiții de depozitare.

Mai multe detalii despre anunț găsiți aici.

Amintim că, la 1 septembrie, s-a aflat că, Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare internațională prin intermediul INTERPOL de către autoritățile de la Chișinău.

Gheorghe Cavcaliuc este cercetat penal pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Și-a îndemnat adepții partidului său, Partidul Acasă Construim Europa (PACE), să îi arunce în față „verde de briliant” (zelionkă) lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei, după ce acesta se vaccinase împotriva COVID-19 fără programare prealabilă. Tudor Tutunaru s-a ales cu arsuri de gradul I și II la ambii ochi, existând pericolul să-și piardă vederea.

Totul s-a întâmplat înainte de alegerile parlamentare anticipate care au avut loc pe 11 iulie 2021. De ziua propriu-zisă a scrutinului, Gheorghe Cavcaliuc plecase în Italia să voteze, după care a ajuns în Marea Britanie și de acolo nu a mai revenit în Republica Moldova.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 12:13 // Actual //  Lupu Eduard

Multe dintre joburile care există astăzi în lume erau doar un vis sau chiar o utopie acum 20 sau 30 de ani, la fel cum unele locuri de muncă de acum câteva secole au dispărut între timp pentru că lumea se schimbă şi piaţa muncii odată cu ea, scrie Ziarul Financiar.

Roboţii fac astăzi multe dintre muncile pe care oamenii anterior le practicau în agricultură ori industrie. De altfel, unele dintre cele mai în vogă companii ale momentului astăzi sunt cele de tehnologie şi robotizare, iar cel mai bun exemplu este cel al UiPath. Compania fondată în România, dar listată la Bursa de la New York, este spe­cia­lizată în dez­voltarea de roboţi software care auto­matizează pro­cesele de lucru din com­panii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală