Ce citește șeful APP, Eugeniu Cozonac. Cărțile care i-au marcat personalitatea și cariera

13 Ian. 2022, 17:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2022, 17:47 // Au Bani //  MD Bani

Canalul de telegram Deschide Cartea! l-a întrebat pe directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Eugeniu Cozonac ce cărți citește. Printre cărțile enumerate se numără cărți de dezvoltare personală, profesională și biografii.

1. Cu ultima suflare, Paul Kalamithi – o combinație între literatură și medicină, cu un mesaj înălțător: să muncești cu pasiune, să lupți pentru viață și să te înveți să mori.

2. Principiul progresului, Teresa Amabile, Steven Kramer – o înșiruire de idei utile despre cum să îndepărtezi obstacolele din calea progresului ca să ai succes, cum să motivezi oamenii și să maximizezi performanța angajaților.

3. Think Again, Adam Grant – „Mai gândește-te!” este o invitație să ne reevaluăm gândurile, să renunțăm la opiniile inutile, să descoperim lucruri pe care nu le cunoaștem, să prețuim flexibilitatea mintală și curiozitatea.

4. The art of start, Guy Kawasaki – despre arta începutului: cum să acționezi – în loc să-ți faci planuri de afaceri, cum să-ți crești o echipă puternică și să clădești o afacere de succes.

5. Desiring the Kingdom (Cultural Liturgies): Worship, Worldview, and Cultural Formation, de James K. A. Smith – o carte inspirațională, plină de înțelepciune, care demonstrează că „suntem ceea ce iubim”. Potrivit autorului, singura direcție în care trebuie să ne concentrăm gândurile – este Dumnezeu.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău