Bogătașii ruși renunță la vacanțele de lux din Elveția și Franța, unde o cabana costă și 250.000 de dolari pe săptămână

25 Apr. 2022, 10:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2022, 10:44 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai luxoase cabane de schi din Elveția și Franța sunt goale de la începutul războiului din Ucraina. Cei mai bogați oameni din Rusia își făceau vacanțele în cele mai spectaculoase locații, dar sancțiunile împotriva Rusiei i-au afectat.

Tim Latimer, fondatorul și directorul Firefly Collection, un operator care închiriază cabane de lux în cele mai scumpe stațiuni, a declarat că rușii erau clienții care plăteau pentru cele mai spectaculoase cazări, dar războiul lui Putin a schimbat asta.

„Ne-am fi așteptat, în mod normal, să vedem mai multe rezervări ale rușilor în această perioadă, dar numărul de solicitări a scăzut”, a spus Latimer. „În mod clar, chiar și acei ruși care nu sunt direct afectați de sancțiuni sunt precauți și se abțin de la rezervări”.

Acesta a mai precizat că o familie foarte bogată din Rusia a plecat din vacanță la jumătatea ei, chiar dacă aveau bani să o închirieze pentru o viață întreagă. Toți proprietății au declarat că sunt din ce în ce mai puțini turiști ruși de la începutul invaziei.

Rușii au renunțat la vacanțele de lux

Un hotel de cinci stele din „Mica Rusie” din Vietnam a declarat că a cheltuit aproape 44.000 de dolari la cererea turiștilor ruși, dar aceștia nu au mai apărut.

Latimer a declarat că rușii aruncau cu bani pentru a sta în cabanele luxoase și că afacerea lui este extrem de afectată de la începutul războiului. Firefly închiriază cabane de lux în Courchevel și Meribel, în Franța, și Verbier și Zermatt, în Elveția, dar și în alte locuri.

La Courchevel 1850, unde o vilă era între 60.000 și 250.000 de dolari pe săptămână, rușii dădeau cei mai mulți bani an de an. În plus, aceștia plăteau sume colosale pentru a beneficia de băutură și mâncare pe măsură.

Clienții ruși „sunt cheltuitori”, a spus Latimer, „și cu siguranță vom simți lipsa lor”. Operatorii turismului de lux au declarat că războiul i-a afectat enorm pe ei și pe rusi. Aceștia nu mai pot merge în vacanță în liniște, iar proprietarii vilelor pierd sume uriașe.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău