Ai o idee de afacere, dar nu ai resursele necesare? Află 5 motive să aplici la XY Accelerator 5

29 Aug. 2022, 13:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Aug. 2022, 13:16 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Zilnic, echipa XY Partners comunică și muncește cu zeci de startupuri aflate la diferite etape de dezvoltare a propriilor afaceri: de la idee până la scalare. Majoritatea celor care au aplicat la edițiile anterioare ale programului au motivat decizia lor prin lipsa de resurse necesare pentru a-și dezvolta ideile. Vezi mai jos ce îți oferim timp de trei luni de program:

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată cinci motive pentru care merită să aplici la XY Accelerator V:

Află mai multe detalii despre program 

  • Abordare individuală. 

Timp de trei luni de program echipa de mentori va munci cu fiecare echipă individual. Pentru fiecare echipă va fi realizat un roadmap personalizat, în funcție de etapa la care se află startupul și necesitățile pe care le are.

  • Faci parte dintr-o comunitate prietenoasă. 

Peste 50 de mentori, experți în domeniul afacerilor și fondatori ai startup-urilor te vor ghida și te vor ajuta să aplici cele învățate. Astfel, vei munci asupra ideii tale cu oameni din domenii precum: vânzări, legal, marketing și digital marketing, dezvoltare de produs, design, HR, managementul echipei și business management, crisis management și altele. 

  • Vei cunoaște comunitatea de investitori care ar putea investi pe viitor în afacerea ta. 

În calitate de finalist vei avea ocazia să cunoști comunitatea investitorilor și să atragi primele investiții pentru afacerea ta. Astfel, la final de program, în cadrul evenimentului de încheiere, toți finaliștii își vor prezenta pitchurile în fața investitorilor locali. 

  • Extindere pe piața internațională. 

Odată ce reușești să construiești bazele unei afaceri stabile în R. Moldova, te vom ajuta să scalezi startupul pe piața internațională.

  • Instruire gratuită.

Vei participa la atelierele tematice pentru și cu antreprenori și vei avea acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.

Aplică acum la program

Ce este un program de accelerare a afacerilor?

Un program de accelerare a afacerilor este un program care sprijină antreprenorii să-și promoveze ideile și startup-urile în primele etape, pentru a-și accelera creșterea, dar și pentru a se putea prezenta convingător în fața investitorilor cu idei de afaceri testate.

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Ai o idee de afacere promițătoare? 

Sau ai lansat deja o afacere care a reușit să adune clienți? 

Vrei să ai mai multe rezultate dar nu știi ce pași trebuie să întreprinzi? 

Aplică la XY Accelerator 5! Noi te putem ajuta! Citește mai departe pentru a afla cum: https://xy.md/ro/accelerator-5

XY Partners este un accelerator de afaceri fondat în 2019, care, prin intermediul programelor sale, dezvoltă companii de la zero, oferind suport operațional și acces spre potențiale finanțări. Menirea programelor XY este de a sprijini antreprenorii care au idei grozave de afaceri.

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul, proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău