Top 10 parfumuri de damă pentru toamna 2022. Cât costă

19 Sept. 2022, 15:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Sept. 2022, 15:50 // Au Bani //  MD Bani

La fel cum schimbi garderoba în fiecare anotimp, se schimbă și parfumul. De exemplu, toamna cere un parfum mai puternic, misterios și cu nuanțe lemnoase și note de scorțișoară ori vanilie. În timp ce vara obișnuim să purtăm parfumuri lejere, fructate sau florale, sezonul răcoros cere un alt tip de aromă.

TOP 10 parfufumuri de damă pentru toamna 2022

1. Carolina Herrera Good Girl

Dacă vrei neapărat să întorci capete și să miroși absolut senzațional, poți încerca parfumul Carolina Herrera Good Girl, unul dintre parfumurile clasice elegante.

Are arome de iasomie, caco și semințe de tonka, iar parfumul său este catalogat drept senzual, misterios și elegant. Totodată, are ca note de vârf migdale și cafea, fiind un parfum foarte popular printre femei. Unde mai pui că vine într-o sticluță absolut adorabilă, în formă de pantof cu toc.

Preț: 1.352 de lei

2. Chanel Coco

Și dacă vorbim despre parfumuri clasice de toamnă, Chanel Coco este un poate printre cele mai faimoase. Este oriental, picant și per total cu o armă caldă, ideal pentru toamna anului 2022. De fapt, este văzut ca un parfum atemporal și combină în mod ideal note picante cu arome intense fructate.

O combinație irezistibilă de flori de portocal, note de coriandru, iasomie și cuișoare, ceea ce îl face extrem de potrivit pentru a fi purtat toamna. Totodată, se simt acorduri de vanilie, lemn de santal și patchouli. Dacă îți plac parfumurile elegante, atractive și feminine, Chanel Coco este pentru tine.

Preț: 116 euro pe Sephora.com și 3.493 de lei pe Elefant.md.

3. Jador – Christian Dior

Un alt parfum clasic, fără egal, este Jador – Christian Dior. Este foarte potrivit pentru toamnă dacă îți plac florile cu arome intense, precum Orhideea, violeta sau trandafirul. O aromă emblematică ce reflectă feminitatea și puterea, dar și delicatețea și misterul oricărei femei.

Are note de ylang-ylang, trandafir de Damasc și iasomie. Face parte din cele mai cunoscute parfumuri ale lui Dior.

Preț: 3.776,99 lei. 

4. Alien – Thierry Mugler

Dacă îți plac parfumurile orientale, atunci Alien – Thierry Mugler este perfect pentru tine. Cu o aromă lemnoasă, miros de chihlimbar, dar puternic și proaspăt cu note de ambra și lemn, iasomie și sambac, Alien este parfumul femeilor puternice, care știu ce vor și nu se tem să lupte pentru idealul lor.

Este un parfum vibrant și misterios, dar care va întoarce capete în orice încăpere. Femeia care îl poartă este plină de energie, hotărâtă și determinată. Un parfum ideal pentru toamna anului 2022.

Preț: 89 de euro pentru 60 ml

5. BOSS The Scent Le Parfum

Este un parfum floral, dar cu tonuri lemnoase, ceea ce îl face ideal pentru sezonul rece. În plus, se simt note de cacao, chihlimbar și vanilie, ceea ce îl fac extrem de senzual și misterios.

Preț: 1.384 lei

6. L’Interdit – Givenchy

Pentru femeile care vor să miroasă feminin și să emane căldură,  LInterdit – Givenchy este un omagiu adus feminității. Are o compoziție floral-lemnoasă, cu nuanțe de ghimbir, iasomie, tuberoză și floare de portocal.

Preț: 2.628,99 lei

7. Poudree de Narciso Rodriguez

Poudree de Narciso Rodriguez este acel parfum pe care ori îl iubești, ori îl eviți. O explozie de feminitate, puritate și seducție într-o singură sticluță.

Acest parfum are tonuri diverse și combină trandafirii, iasomia și moscul într-un mix unic. Lemnul de cedru și nota de patchouli oferă un aer sexy și te învăluie într-o aură misterioasă și puternică. Este, într-adevăr, un parfum senzual și feminin, mai degrabă potrivit pentru evenimente, o cină romantică sau o întâlnire amoroasă, decât să îl porți zilnic la birou.

Preț: 2.330,99 lei

8. Blue Seduction for Her – Antonio Banderas

Acest parfum este senzual și seducător, cu o compoziție caldă pentru zilele reci. Miroase a citrice îmbinate cu petale de violete, iasomie și acorduri lemnoase, de patchouli și mosc. Un parfum ideal pentru o femeie care adoră mirosul fresh fructat, dar vrea în același timp să miroasă bine în sezonul rece.

Preț: 467 lei

9. White Tea de la Elizabeth Arden

În timp ce miroase proaspăt a fructe, conține acorduri de ceai alb, iar notele de lemn exotic se îmbină ideal cu boabele dulci de Tonka.

Preț: 874,99 lei

10. Pour Femme Intense – Lacoste

Are un parfum floral-lemnos și îl poți purta în fiecare zi, dar și la ocazii speciale. Are acorduri de caramel, dar și de trandafiri, lemn de santal și cedru de Himalaya, ceea ce îl face unic pentru o femeie cu o personalitate puternică.

Preț: 1.214,99 lei

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău