Apple a renunţat la planurile de a majora producţia de telefoane iPhone 14

28 Sept. 2022, 14:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Sept. 2022, 14:34 // Au Bani //  MD Bani

Gigantul Apple a renunţat la planurile care vizau majorarea producţiei pentru cele mai noi versiuni de telefoane iPhone. Decizia vine după ce creşterea comenzilor nu s-a materializat, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Apple a cerut furnizorilor să îşi reducă eforturile destinate majorării ritmului de asamblare pentru telefoanele iPhone 14, cu până la şase milioane de unităţi în a doua jumătate a acestui an. Conform noilor estimări, Apple se aşteaptă să producă 90 de milioane de telefoane din familia iPhone 14 până la finele anului, cifră similară cu aceeași perioadă a anului trecut.

O serie de surse au adăugat că cererea pentru modelele mai scumpe iPhone 14 Pro este mai mare decât pentru versiunile mai ieftine. În consecinţă, cel puţin un furnizor al Apple a decis să îşi redirecţioneze capacităţile de producţie dinspre modelele mai ieftine de iPhone 14 spre modelele premium.

Imediat după publicarea acestor informaţii, acţiunile Apple au scăzut cu până la 3,3% în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a burselor americane, ceea ce a afectat şi evoluţia indicelui bursier Nasdaq 100, care a pierdut până la 1,5%. Scăderi au înregistrat şi acţiunile unor importanţi furnizori ai Apple, precum producătorul de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ale cărui acţiuni au pierdut 2,2% din valoare, precum şi acţiunile Hon Hai Precision Industry Co., cel mai mare producător de telefoane iPhone, care au scăzut cu 2,9%.

În săptămânile de dinaintea dezvăluirii telefoanelor iPhone 14, Apple şi-a îmbunătăţit estimările de vânzări, astfel că unii dintre furnizori au început să facă pregătiri pentru o majorare de până la 7% a comenzilor venite de la grupul american. Noile estimări referitoare la producţia a 90 de milioane de telefoane din familia iPhone 14 până la finele anului sunt în linie cu prognozele originale publicate de Apple la începutul verii.

Unul dintre motive pentru a renunța la planurile de a majora producția de iPhone 14, este criza economică din China, vânzările de dispozitive mobile fiind afectate. În plus, la nivel global, cererea pentru echipamente electronice personale a fost afectată de explozia inflaţiei, temerile de recesiune şi perturbările create de războiul din Ucraina. Analiştii de la firma de studii de piaţă IDC estimează că piaţa mondială de smartphone-uri se va diminua cu 6,5% în acest an, până la 1,27 miliarde unităţi.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 10:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 10:58 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a declarat în cadrul unei emisiuni la Moldova 1 că nu există, la acest moment, motive economice care să justifice o reducere a tarifelor la energia electrică, deși prețurile de achiziție s-au diversificat semnificativ. Oficialul a subliniat că Ministerul Energiei nu stabilește tarifele și nu se ocupă de achiziția directă a resurselor energetice, atribuții care revin ANRE și Energocom.

„În primul rând, vreau să concretizez că Ministerul nu se ocupă de achiziția resurselor energetice – nici energie electrică, nici gaze – și nici nu stabilește tarifele. Acestea sunt stabilite de ANRE, în baza unor criterii clare de reglementare”, a declarat Junghietu.

Referindu-se la structura actuală a achiziției de energie electrică, ministrul a prezentat următoarea situație pentru ziua de ieri: 37% din energie a fost achiziționată de pe bursa OPCOM (România), 36% din contracte bilaterale, 15% din resurse regenerabile produse în Republica Moldova și 12% din cet-urile din Chișinău și Bălți.

„Uitându-ne la cum evoluează piața și la ce prețuri a cumpărat Energocom până acum, nu se observă o necesitate de ajustare a tarifelor. Dar, repet, ANRE este autoritatea care trebuie să se pronunțe în acest sens”, a precizat Junghietu.

În prezent, consumatorii deserviți de Premier Energy achită 4,10 lei/kWh, față, însă tariful este comepnsat până la sfâștiul anului și tariful este de 2,34 lei cât era anterior, iar locuitorii din nordul țării achită un tarif de 4,68 lei/kWh pentru energia furnizată de FEE Nord. Tariful este, la fel, compensat până la sfârșitul anului și este 2,84 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ