De unde face rost Prigojin de mai multă „carne de tun” pentru Bahmut

06 Mart. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mart. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul Wagner ar fi deschis cel puțin trei noi centre de recrutare în cluburi sportive din Rusia în ultimele zile, pentru a îngroșa rândurile în gruparea paramilitară fondată de Evgheni Prigojin, după ce i-a fost interzis să recruteze prizoneri, notează ISW.

Grupul Wagner ar fi deschis cel puțin trei noi centre de recrutare în cadrul unor cluburi sportive rusești începând cu 2 martie.

Se pare că noile centre de recrutare se află la baza sportivă Dinamo din Samara, la clubul sportiv Antares din Rostov-pe-Don și în clădirea Federației ruse de box din Tiumen.
Probabil că în acest fel Prigojin încearcă să compenseze scăderea numărului de oameni recrutați după ce la începutul anului i-a fost tăiat accesul la deținuții din coloniile penale din Rusia.

Faptul că Wagner a început să coopereze cu cluburile sportive pentru a recruta noi luptători, a fost anunțat chiar de fondatorul grupului, Evgheni Prigojin, la 2 martie, notează Meduza.

Condiția fizică a noi recruți, testată la sălile sportive

El a adăugat că va fi testată condiția fizică a celor care doresc să se alăture oamenilor săi care deja luptă în Ucraina și despre care presa a scris că este „carne de tun”.

Prigojin a insinuat vineri că oficialii ruși au interzis Grupului Wagner să recruteze prizonieri, la fel cum Ministerul rus al Apărării a sabotat aprovizionarea cu muniție a forțelor sale din Bahmut, unde se dau lupte sângeroase.

Șeful Wagner a anunțat la 9 februarie că a încetat complet să recruteze prizonieri, dar nu a preciat că acest lucru ar fi rezultatul unei interdicții a guvernului rus la acel moment.

Prizonierii sunt recrutați în armata rusă de Ministerul rus al Apărării, potrivit relatărilor din presa rusă.

Amenințările lui Prigojin

Într-o nouă înregistrare video publicată sâmbătă, Prigojin a lansat un atac fără precedent la adresa Kremlinul chiar în momentul în care trupele sale par să aducă Moscovei mult dorita victorie pe câmpul de luptă după o perioadă îndelungată de poticneli și eșecuri prin cucerirea orașului Bahmut, unde se dau bătălii sângeroase.
La doar o zi după ce anunțase că Bahmutul este „practic înconjurat” și îi cerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să își retragă trupele, fondatorul grupului paramilitar Wagner aparent amenință Kremlinul în privința unor consecințe dramatice cu care s-ar confrunta Rusia dacă oamenii lui s-ar retrage din Bahmut.

În înregistrarea făcută într-o cameră întunecată, Prigojin își laudă mercenarii fără de care „s-ar prăbuși întreg frontul până la granițele Rusiei sau chiar mai departe”.

„Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuși. Situația va fi neplăcută pentru toate formațiunile militare care protejează interesele Rusiei”, a adăugat el, susținând că armata rusă va fi forțată să stabilizeze frontul” în timp ce „Crimeea va cădea” și vor exista „multe alte cataclisme”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Mai 2024, 15:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 15:28 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Cea mai veche fabrică de lactate din Italia este deținută de trei frați. Nimic ieșit din comun, doar că la „Brazzale spa”, sunt angajate doar persoane care se află în prag de pensionare. Roberto Brazzale, unul din cei trei proprietari a precizat că printre angajați a avut și tineri de 20, 30 de ani, dar rezultatele muncii lor au fost mai mult decât dezamăgitoare.

Proiect inedit în Italia

Patronul celei mai vechi fabrici de lactate din Italia este mulțumit de angajații sextuagenari. De fapt, continuă antreprenorul, angajarea persoanelor de peste 60 de ani a fost cea mai bună alegere.

„Am avut câțiva tineri între 20 și 30 de ani în probă, care au avut rezultate dezamăgitoare. Între timp, am ascultat dificultățile profesionale ale unor prieteni și dorința de schimbare a altora: vorbim despre adevărați campioni, profesioniști cu abilități de comunicare puternice și multă energie de cheltuit pentru noi aventuri. A-i primi în companie a fost cea mai bună alegere pe care puteam să o fac”, povestește antreprenorul.

Nemulțumit de prestația angajaților tineri, antreprenorul italian în vârstă de 61 de ani s-a reorientat. Primul pe care l-a contactat pentru a i se alătura proiectului a fost un coleg din gimnaziu, Alessandro. După Alessandro a urmat Ugo, un tânăr pensionar care are ca motto „operațional 24 de ore pe zi”.

Această etichetă i se potrivește de minune, totuși Ugo bate Italia în lung și în lat după produse calitative, brânzeturi, unturi speciale și licori bahice.

Brazzale spa, cea mai veche fabrică de lactate din Italia

A urmat apoi Sonia, o altă colegă a patronului italian. Sonia are misiunea de a se ocupa de administrație și depozit. „Când eram copii, mergeam împreună la școală”, zâmbește Brazzale, patronul celei mai vechi fabrici de lactate de in Italia. Lista nu putea fi completă fără Nico, mâna dreapta a antreprenorului italian. Pe lângă cei menționați mai sunt Corrado, Gino, dar și mulți alții.

Brazzale este mulțumit de angajații săi, pe care îi cosideră „resurse formidabile”. „Noi nu facem o faptă bună. Sunt profesioniști cu mari competențe și nu aș găsi pe nimeni altcineva ca ei”, a completat anterprenorul din Italia. Deși au profesii diferite, pasiunea pentru mâncare i-a unit într-un proiect inedit, potrivit Profit.ro.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău