Recruții ruși care s-au rugat de Putin prin apel video să nu-i trimită în Donețk ”să fie măcelăriți” sunt acum morți

05 Mart. 2023, 18:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mart. 2023, 18:30 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape un întreg regiment de soldați ruși nou mobilizați ar fi murit după ce au înregistrat în ianuarie și februarie două apeluri video către președintele Vladimir Putin, spunând că sunt trimiși „să fie măcelăriți” în Ucraina.

Soldații din regiunea Irkuțk din Siberia au declarat că au primit „ordine ilegale și criminale” din partea comandamentului lor și au fost trimiși la luptă fără „niciun sprijin”, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.
„Suntem mobilizați din regiunea Irkutsk, regimentul 1439, trimiși în autoproclamata Republică Populară Donețk din orașul Novosibirsk la 31 decembrie 2022”, a spus un soldat cu cagulă care citea un mesaj și era înconjurat de alți soldați.

„Cerem ajutor pentru a face față ordinelor ilegale și criminale ale comandamentului nostru … soldații au fost transformați într-o singură zi în unități de asalt și au fost trimiși să asalteze fortăreața Avdiivka – fără niciun fel de sprijin din partea artileriei, comunicațiilor, geniștilor, recunoașterii – pentru a fi măcelăriți.”
Avdiivka este un oraș foarte disputat, aflat în apropiere de linia frontului din Donețk.
„Comandanții RPD trag cu mitraliere și vehicule de luptă de infanterie în soldații noștri mobilizați pentru că (aceștia) refuză să se alăture unităților de asalt. Nu are niciun rost să apelăm la procuratura militară locală, deoarece aceștia au un acord tacit cu comandanții… În acest moment, acest batalion a fost aproape complet distrus”, a continuat soldatul cu cagulă.

Pe măsură ce videoclipul se apropie de final, soldatul spune că unitatea se află într-o „poziție disperată”, deoarece „comandanților RPD nu le pasă” de viețile lor.
O altă înregistrare video, tot de la presupuși bărbați din unitatea 1439, a circulat la sfârșitul lunii ianuarie.

În ea, un grup de soldați spune că sunt amenințați și că se trage în ei de către comandanții lor pentru că refuză să se alăture liniei de front și că sunt forțați să intre în luptă fără un sprijin adecvat.
„Comandamentul nostru ne spune în mod direct că suntem dispensabili. Comandanții RPD trag cu mitraliere și BMP-uri în soldații noștri mobilizați pentru că (aceștia) refuză să se alăture unităților de asalt”, a declarat un bărbat îmbrăcat în uniformă militară.Videoclipul a fost publicat pe 26 ianuarie.

Bărbatul a afirmat că mulți din unitatea sa au fost trimiși pe linia frontului în grupuri de asalt fără nicio pregătire și că, în consecință, doi oameni au murit, în timp ce alți 19 au fost răniți. De asemenea, el a afirmat că soldații plăteau pentru mâncare și apă din „propriile buzunare”, trăind într-o „dezordine totală” și tratându-se singuri pentru răni.

Rudele a doi dintre soldați au declarat reporterilor că aproape întregul regiment a fost distrus între 28 februarie și 1 martie, după ce au fost trimiși să asalteze fortificațiile ucrainene din apropierea Donețkului ocupat, a informat filiala siberiană a Radio Free Europe/Radio Liberty.

Unii dintre soldați sunt răniți, dar restul au murit și sunt dați „dispăruți”, scrie presa rusă.

Un batalion ruses este compus din 250 până la 950 de soldați și ofițeri.

La momentul când a fost difuzată inregistrarea video, guvernatorul rus din Irkuțk, Igor Kobzev, a spus pe contul său de Telegram că a cerut parchetului militar să se uite la mesajul video și a adăugat că soldații vor fi trimiși în alt loc să lupte în viitor.
Apelul militarilor din Siberia trimiși în Ucraina a avut efect. Ei vor fi transferați în curând la o nouă unitate, a declarat guvernatorul regiunii Irkuțk, Igor Kobzev, pe canalul său Telegram, potrivit publicației ruse RBC.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău