Paranoia lui Vladimir Putin l-a făcut să călătorească cu un tren special care nu poate fi interceptat

07 Apr. 2023, 04:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Apr. 2023, 04:35 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus Vladimir Putin călătorește cu un tren special pentru a evita utilizarea avioanelor care pot fi monitorizate pe dispozitivele de urmărire a zborurilor, a declarat un fost ofițer federal de securitate care a lucrat cu liderul rus.

Trenul este conceput să arate ca „un tren obișnuit”, a spus Gleb Karakulov, fost căpitan în Direcția de Comunicații Prezidențială a Serviciului Gărzii Federale. „La fel ca toate celelalte trenuri ale Căilor Ferate Ruse – este gri cu o dungă roșie”, a spus el.

Timp de 13 ani, Karakulov a fost însărcinat cu criptarea comunicațiilor lui Putin și a călătorit cu liderul rus în peste 180 de călătorii de afaceri în străinătate. Karakulov a fugit în octombrie în timp ce îl însoțea pe Putin într-o călătorie în Kazahstan, a informat presa. El este unul dintre cei mai importanți ofițeri de informații care au dezertat recent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Într-un interviu cu jurnalistul rus Ilia Rozhdestvenskii, fostul ofițer a vorbit despre obiceiurile și personalitatea liderului rus. De asemenea, a vorbit și despre trenul special pe care îl folosește președintele rus. „De ce îl folosește președintele?” l-a întrebat Rozhdestvenskii. „Pentru că este mai puțin vizibil. Avioanele apar pe anumite radare”, a răspuns Karakulov.

Trenul a început să fie folosit de Vladimir Putin începând cu luna august/septembrie 2021. Relatarea lui Karakulov este similară cu cea a lui Mikhail Korotkov, un observator de trenuri rus care ani de zile a urmărit și fotografiat un tren blindat folosit de Putin. Korotkov a descris trenul ca fiind un „tren fantomă” cu un orar secret și ferestre special ecranate, precum și o mașină cu o cupolă, despre care se credea că era folosită pentru depozitarea echipamentelor de comunicații.

Comunicații secrete

Karakulov a spus că echipa sa nu a fost niciodată anunțată în prealabil cu privire la momentul în care ar putea să-l însoțească pe Putin, dar trebuie să fie  ntotdeauna pregătită pentru o astfel de misiune.

De asemenea, s-a constatat că mai multe dintre casele lui Putin sunt conectate la gări secrete, inclusiv reședința lui Putin din Valdai. Echipa lui Karakulov a fost însărcinată să stabilească comunicații secrete pentru Putin pe iahturi, elicoptere, un adăpost în Kazahstan și avioane, potrivit Business Insider.

 

Realitatea Live

16 Mai 2024, 18:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Mai 2024, 18:49 // Actual //  Lupu Eduard

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să întreacă Apple în campaniile sale de marketing, dar compania sud-coreeană a făcut exact acest lucru cu cea mai recentă reclamă a sa, „Uncrush”, scrie publicația FastCompany.

La începutul acestei luni, Apple a dezvăluit mult-așteptatul nou iPad Pros, care dispune de ecrane OLED. Acestea sunt, de asemenea, cele mai subțiri dispozitive pe care Apple le-a realizat vreodată. Pentru a scoate în evidență această subtilitate, Apple a lansat o nouă reclamă numită „Crush”. Reclama arată un compresor industrial care zdrobește lucruri precum o chitară, un pian, vopsea, sculpturi și multe altele.

Reclama „Crush” a Apple nu a fost bine primită de public, care a transmis că simbolizează distrugerea creativității umane de către tehnologie. Ulterior, Apple și-a cerut scuze pentru reclamă și că nu o va mai difuza la televizor. Deși lucrurile ar fi trebuit să se termine acolo, Samsung a văzut un mod de a profita de această situație și a făcut o campanie publicitară ca răspuns la spot-ul Apple.

În reclama „Uncrush”, publicul se află în aceeași cameră cu același compresor industrial din reclama Apple. Peste tot sunt instrumente de creație fizică sparte și zdrobite. Vedem o pereche de picioare care se plimbă printre distrugeri, apoi o femeie ridică o chitară care a fost distrusă doar parțial de compresorul Apple. Ea începe să cânte la ea în timp ce citește partituri de pe o tabletă Samsung.

Reclama se încheie cu tag-ul „Creativitatea nu poate fi distrusă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău