Premieră în țară: Donații contactless pentru a susține campania CCF Moldova „Rostul Postului”

24 Apr. 2024, 11:05
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Apr. 2024, 11:05 // Actual //  bani.md

Victoriabank și CCF Moldova își unesc forțele pentru a le schimba viața copiilor care se duc la culcare flămânzi. În preajma Paștelui, fiecare faptă bună contează. Noi am decis să lansăm prima campanie de donație contactless din țară pentru a oferi suport micuților care trăiesc în sărăcie extremă sau absolută. Victoriabank are un parteneriat frumos cu CCF Moldova deja de 10 ani, iar din dorința de a extinde această colaborare susținem încă o inițiativă a asociației – „Rostul Postului”.

În aceste ultime două săptămâni din postul Paștelui, te îndemnăm să le oferi o mână de ajutor copiilor vulnerabili. Am instalat boxe dotate cu POS-uri prin care poți face donații contactless. Cutiile se vor afla în trei dintre sucursalele Victoriabank din municipiul Chișinău:

  • Sucursala 3 – str. 31 August 1989 nr. 141
  • Sucursala 11 – bd. Ștefan cel Mare nr. 77
  • Sucursala 12 – bd. Moscova nr. 3

Suma fixă ce poate fi oferită este de 100 de lei. Donațiile pot fi făcute de pe carduri emise de orice bancă – fie unul fizic sau unul digital (din portofelul electronic).

„Susținem deja de un deceniu inițiativele CCF Moldova, pentru că dorim să oferim cât mai multor copii șansa la o viață mai bună. Suntem parte a comunității și ne bucurăm să aducem tehnologia și în proiecte de implicare socială. „Rostul Postului” îți oferă posibilitatea să transferi contravaloarea meselor către copiii care au mare nevoie. Prin opțiunea de a dona contactless cu ajutorul POS-urilor dedicate aducem o alternativă modernă unui obicei tradițional, cel de a face donații”, a declarat Sorin Bălănel, directorul de Marketing al Victoriabank.

Cum mai poți face donații?

Accesează cel mai mare restaurant virtual – https://www.rostulpostului.md/

Selectează orice poftești din meniu

Donează contravaloarea produselor selectate

Campania socială „Rostul Postului”, desfășurată de CCF Moldova pentru al optulea an consecutiv, va dura până în data de 4 mai 2024, timp în care poți accesa restaurantul virtual ori de câte ori vrei.

„Prin intervențiile CCF Moldova, urmărim să sprijinim familia ca să-și dezvolte abilități și competențe de gestionare a gospodăriei, să asigure necesarul copiilor cu demnitate și împlinire. Prin această campanie, Rostul Postului, de opt ani de zile facem apel la solidaritatea oamenilor, încurajându-i la fapte cu rost în această perioadă a celui mai mare post din an. Acum, cu inovația Victoriabank, e atât de simplu să fii bun. Banii colectați se transformă în sprijin material. Procurăm păsări, animale, copaci sau răsad, lucruri care îi responsabilizează pe părinți să muncească în continuare pentru a-și păstra familiile unite. An de an, rezultatele aduc un impact frumos în viețile copiilor și familiilor lor”, a menționat Tatiana Codreanu, director comunicare și fundraising CCF Moldova.

Postul înseamnă și fapte bune! Hai să transformăm fiecare zi de post într-o binecuvântare pentru cei mai vulnerabili din comunitatea noastră. Alătură-te nouă și fii parte din această acțiune de generozitate.

Victoriabank, #CuPoftăDeFapteBune

Realitatea Live

08 Apr. 2025, 10:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
08 Apr. 2025, 10:33 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova nu se mai confruntă cu riscuri iminente în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu gaze naturale, afirmă Benjamin Lakatos, directorul general al MET Group, într-un interviu publicat de hu.met.com. Potrivit acestuia, atâta timp cât rutele de transport – inclusiv gazoductul TurkStream – rămân funcționale, „nu există motive reale de panică nici în Republica Moldova, nici în restul Europei”.

CEO-ul uneia dintre cele mai active companii din piața energetică europeană a subliniat că perioada critică a fost depășită datorită mai multor factori: reducerea consumului de gaze, construirea de terminale LNG, creșterea capacităților de stocare și ierni mai blânde. Totodată, în urma crizei din 2022, UE a accelerat formarea unei piețe energetice integrate, cu mecanisme de preț și interconectivitate care au contribuit la menținerea stabilității.

În contextul Republicii Moldova, Lakatos a menționat intervenția de urgență a MET Group la începutul anului 2025, când oprirea tranzitului gazelor prin Ucraina a lăsat aproximativ 350.000 de consumatori moldoveni fără sursă de energie în plină iarnă. „A fost o situație dramatică, dar am reușit să asigurăm livrarea de gaze într-un timp record, într-un efort cu dublă natură – umanitară și profesională. Moldova nu a fost lăsată în frig”, a afirmat el.

Totuși, directorul avertizează că, deși securitatea fizică a aprovizionării a fost asigurată, Europa – inclusiv Republica Moldova – continuă să se confrunte cu o problemă majoră de preț. „Gazul este semnificativ mai scump în Europa decât în SUA sau Asia, iar acest decalaj afectează grav competitivitatea economică a regiunii. În ultimii 20 de ani, UE a cheltuit 8.000 de miliarde de dolari pe importuri energetice – un cost uriaș.”

Pentru a reduce riscurile viitoare, Lakatos propune crearea unei bănci energetice europene, care să ofere stabilitate în perioade de criză, similar unei bănci centrale pentru piețele financiare. O astfel de instituție ar fi crucială pentru țări vulnerabile, precum Republica Moldova, unde capacitatea de reacție rapidă este esențială în fața oricărei perturbări externe.

MET Group, companie elvețiană activă în 17 țări, inclusiv în Europa de Est, este un jucător cheie în tranzacționarea, stocarea și furnizarea gazelor naturale. În ultimii ani, grupul a investit și în energie regenerabilă, însă nu consideră oportună abandonarea infrastructurii gaziere existente, ci dimpotrivă – susține o tranziție verde echilibrată, care să nu sacrifice securitatea sau competitivitatea.

„Credem într-o Europă puternică și stabilă, iar Moldova este parte din acest proiect. Conectarea pieței sale energetice la sistemul european trebuie accelerată, iar MET este pregătit să contribuie în continuare la securitatea energetică a regiunii”, a declarat Benjamin Lakatos.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!