Revolut a obţinut o evaluare de 45 de miliarde de dolari în urma vânzării de acţiuni de către angajaţi, sfidând o recesiune mai largă în sectorul fintech şi consolidându-şi statutul de cel mai valoros start-up din Europa, potrivit FT.
Compania britanică a declarat vineri că Coatue, D1 Capital Partners şi Tiger Global se numără printre investitorii instituţionali care au cumpărat acţiuni de la angajaţi.
„Suntem încântaţi să oferim angajaţilor noştri oportunitatea de a beneficia de succesul colectiv al companiei”, a declarat directorul general Nikolay Storonsky.
Evaluarea este mai mare decât cea de 33 de miliarde de dolari obţinută de Revolut în cadrul unei strângeri de fonduri din 2021 condusă de SoftBank şi Tiger Global şi face din Revolut a doua cea mai valoroasă bancă din Regatul Unit – după HSBC şi înaintea Barclays, Lloyds Banking Group şi NatWest.
De asemenea, Revolut îşi confirmă locul de frunte în rândul start-up-urilor europene din domeniul tehnologiei, cu o evaluare mai mare decât a rivalilor Checkout.com şi Klarna, ambii suferind de pe urma crizei tehnologice din ultimii ani. Evaluarea Klarna a scăzut de la 46 de miliarde de dolari la mai puţin de 7 miliarde de dolari într-o strângere de fonduri în 2022, în timp ce Checkout şi-a redus evaluarea internă la 11 miliarde de dolari în acelaşi an, după ce anterior obţinuse o evaluare de 40 de miliarde de dolari de la investitori.