Un gigant al telefoniei mobile, prezent și în Republica Moldova, intenționează să plece de la bursa din New York

25 Sept. 2024, 12:31
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2024, 12:31 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Operatorul francez de telecomunicații Orange a anunțat miercuri intenția sa de a-și retrage acțiunile de la Bursa din New York (NYSE), invocând costurile financiare asociate cu listarea secundară, scrie REUTERS.

„Decizia de a ne retrage voluntar de la NYSE și de a renunța la înregistrarea la SEC a fost luată după o analiză atentă de către consiliul de administrație, având în vedere cerințele financiare și administrative semnificative asociate menținerii listării pe NYSE și a înregistrării la SEC,” a declarat grupul într-un comunicat de presă.

Această decizie are ca scop simplificarea operațiunilor interne și îmbunătățirea eficienței, a adăugat acesta.

Retragerea de la NYSE nu va avea un impact asupra clienților sau partenerilor din SUA ai Orange, precum și asupra prezenței sale pe piața americană, a precizat grupul francez. De asemenea, Orange va proceda și la deregistrarea a două seturi de titluri de datorie, emise anterior pe NYSE.

Grupul Orange este prezent și în Republica Moldova. Este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei. În anul 2023 a contablizat un profit de 521,4 milioane de lei și o cifră de afaceri de 3,4 miliiarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Sept. 2024, 16:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2024, 16:06 // Actual //  Lupu Eduard

Adolfo Urso, membru al partidului Fraţii Italiei al prim-ministrului Giorgia Meloni, a avertizat că sute de mii de locuri de muncă din industria auto europeană sunt în pericol dacă Bruxelles-ul nu îşi reduce obiectivele ambiţioase de mediu pentru sectorul auto.
„Foaia de parcurs a Green Deal, aşa cum a fost concepută, şi-a demonstrat deja contradicţiile prin prăbuşirea pieţei europene a vehiculelor electrice şi criza gravă a producătorilor europeni de automobile”, a declarat Urso într-un interviu. „Datele vorbesc de la sine. Este deja clar că foaia de parcurs … nu este sustenabilă.”

Urso se va folosi de reuniunile la nivel înalt de la Bruxelles din această săptămână pentru a solicita o revizuire urgentă a normelor privind emisiile şi interzicerea motoarelor cu combustie în 2035, care, în opinia sa, ar trebui amânate şi relaxate pentru a permite vânzarea altor forme de vehicule cu tehnologii curate, inclusiv a celor care utilizează biocombustibil sau combustibil sintetic.
Demersul Italiei vine pe fondul îngrijorării din capitalele europene şi al avertismentelor producătorilor că industria auto de pe continent – deja sub presiunea importurilor de vehicule electrice chinezeşti mai ieftine – ar putea scădea brusc odată cu intrarea în vigoare a interdicţiei privind vânzarea de motoare noi cu combustie.

Cel mai mare producător auto din ţară, Stellantis, a suspendat producţia de automobile la fabrica sa istorică din Torino timp de o lună, până la jumătatea lunii octombrie, din cauza cererii scăzute pentru versiunea electrică a modelului Fiat 500, care are un preţ de 30 000 de euro, faţă de 17 700 de euro pentru versiunea hibridă. Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Germania, a avertizat recent lucrătorii că nu va mai onora garanţia locurilor de muncă, veche de decenii. Aproximativ 165 000 de persoane lucrează în industria auto din Italia, iar aproximativ 780 000 în Germania.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău