Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania

28 Oct. 2024, 15:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
28 Oct. 2024, 15:54 // Actual //  Ursu Victor

Volkswagen intenționează să închidă cel puțin trei fabrici în Germania, să reducă semnificativ personalul și să restrângă activitatea unităților rămase, potrivit șefei consiliului de lucru, Daniela Cavallo. Cel mai mare producător auto din Europa negociază de câteva săptămâni cu sindicatele pentru a-și restructura afacerea și a reduce costurile, luând în considerare închiderea unor fabrici din Germania – o măsură fără precedent ce amenință industria germană, scrie REUTERS.

Volkswagen a reafirmat luni că restructurarea este necesară, urmând să facă propuneri concrete miercuri. „Conducerea este extrem de serioasă în privința acestor măsuri. Nu este o amenințare în cadrul negocierilor,” a declarat Cavallo, amenințând cu întreruperea discuțiilor. Ea a adăugat că „acesta este planul celui mai mare grup industrial din Germania pentru a începe vânzarea activelor sale în propria țară,” fără a specifica fabricile vizate sau numărul angajaților afectați dintre cei aproximativ 300.000 pe care Volkswagen îi are în Germania.

Această decizie accentuează presiunea asupra guvernului german pentru a lua măsuri împotriva stagnării economiei, care se confruntă cu o posibilă contracție pentru al doilea an consecutiv. De asemenea, măsurile afectează popularitatea cancelarului Olaf Scholz, în contextul alegerilor federale de anul viitor. Volkswagen a declarat că miercuri va prezenta planuri pentru reducerea costurilor salariale, în cadrul celei de-a doua runde de discuții și al publicării rezultatelor pentru al treilea trimestru.

„Situația este gravă și responsabilitatea părților implicate în negocieri este imensă … fără măsuri cuprinzătoare pentru a ne redobândi competitivitatea, nu vom putea realiza investițiile esențiale pentru viitor,” a declarat Gunnar Kilian, membru în consiliul de administrație al Volkswagen. Potrivit lui Thomas Schaefer, fabricile germane sunt cu 25-50% mai scumpe față de obiectivul stabilit, ceea ce face ca unele să fie de două ori mai costisitoare decât competitorii.

Acțiunile Volkswagen au scăzut cu peste 1% după anunț, în timp ce acțiunile Mercedes-Benz au înregistrat și ele o scădere. Titlurile VW au pierdut 44% din valoare în ultimii cinci ani, comparativ cu o scădere de 12% pentru Renault și o creștere de 22% pentru Stellantis.

Analiștii cred că această decizie reflectă factori nefavorabili multipli, inclusiv competiția din China, scăderea cererii în Europa pentru vehicule electrice, reglementările stricte și costurile ridicate ale energiei și muncii. Cavallo a subliniat necesitatea unui plan guvernamental pentru industria germană, afirmând că Germania riscă să-și piardă competitivitatea industrială dacă nu se intervine rapid.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Oct. 2024, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Oct. 2024, 17:00 // Actual //  bani.md

Cu fiecare vot din partea tinerilor, Moldova s-a apropiat mai mult de UE. Am ales să facem parte din schimbare, să construim un viitor mai prosper pentru noi, dar și pentru întreaga țară.

Împreună am arătat că Moldova este gata pentru un parcurs conectat la lumea europeană. Am demonstrat că Moldova poate fi mai puternică doar dacă toți contribuim, indiferent de vârstă.

Ne dorim studii de calitate, joburi mai plătite și prestigioase. Contează doar să ne mișcăm înainte. Decizia noastră, viitorul nostru!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău