A vrut „să facă” mai mulți dolari. Tânăr reținut pentru punerea în circulație a dolarilor falși

04 Iun. 2021, 11:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 11:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un tânăr de 22 de ani din raionul Cahul a fost reținut pentru punerea în circulație a dolarilor falși. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, originar din raionul Cahul, este suspectat că timp de 5 luni ar fi pus în circulație dolari SUA cu nominalul de 50, prin intermediul ATM-urilor bancare amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

Tânărul colabora cu alte persoane, care la moment rămân neidentificate.  Potrivit  Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, asupra bănuitului au fost depistate mijloace bănești în valoare totală de 470 000  de lei, care, recent, ar fi fost extrase de pe contul său bancar.

De asemenea, în automobilul suspectului au fost depistate și ridicate bancnote cu nominal de 50 de dolari, cu semne de falsificare similare celor puse anterior în  circulație, un pistol de model „Flobert”, calibru 4 mm, și 28 de cartușe, fără acte de proveniență și permis de port armă, mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

În prezent, persoana reținută se află în custodia poliției. Aceasta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind condamnată pentru diferite genuri de infracțiuni, ispășindu-și pedeapsa în locurile de detenție.

Procurorii PCCOCS au înaintat învinuirea și au depus demers prin care au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pentru un termen de 30 de zile. Conform legislației în vigoare, persoana vinovată de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 15 ani. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:23 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Dacă în această vară vrei să mergi în vacanță, dar nu știi ce destinație să alegi, Bani.md îți vine în ajutor și îți prezintă câteva oferte de la agențiile turistice din țară. Aici găsești detalii despre ofertele propuse, preț și facilități.

Admiral Tur 

Agenția turistică Admiral Tur propune oferte de vacanță în Grecia, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Egitp și au o nouă destinație turistică – Albania.

Albania

Admiral Tur îți propune stațiunea de vacanță KSAMIL- o stațiune uimitoare cu plaje de paradis. Nisipul alb și apa albastră transparentă creează o combinație uimitoare. Prețurile încep de la 126 de euro până la 371, în funcție de hotel. În acest caz, deplasarea se face cu transportul propriu. Prețul include cazarea pentru o persoană în cameră DBL pentru 8 zile.

Egipt

Prețurile pentru Egipt, într-un hotel de 5 stele începe de la 360 de euro. Prețul include : cazare 8 zile, ALL Inclusive, zbor, transfer, asigurare.

Muntenegru

Prețurile pentru Muntenegru încep de la 576 de euro și includ: cazare – 8 zile, mic dejun, zbor, asigurare, transfer până la hotel. De asemenea, cei de la Admiral Tur au o ofertă specială în Muntenegru cu zbor din data de 2 iulie.

Grecia

Vacanța în Grecia este permisă doar celor cu pașaport european. Prețurile variază în funcție de hotel și pot începe de la 270 de euro până la 700 de euro.

Bulgaria

În Bulgaria prețurile diferă în funcție de hotel. Astfel, ele încep de la 186 de euro și pot depăși 500 de euro și includ cazarea pentru 7 zile, alimentație all inclusive și transportul.

Turcia

În Turcia prețurile la fel diferă în funcție de regiune și hotel. Pentru un hotel de lux de 5 stele prețurile încep de la 400 de euro și pot ajunge până la 700 de euro.

Solei Turism

Solei Turism, de asemenea, propune mai multe oferte pentru vacanța la mare din acest an, majoritatea ofertelor sunt pentru Turcia.

Agenția de turism propune oferte în Turcia în hoteluri de patru stele, în care prețurile încep de la 307 euro, iar în cele de 5 stele prețurile încep de la 361 de euro.

TOCO TOUR Moldova

Majoritatea ofertelor de la această agenție sunt pentru Turcia. Prețurile de asemenea diferă în funcție de hotel și locație și pornesc de la 460 de euro.

Voiaj International

Voiaj International propune oferte spre Bulgaria, Turcia și Grecia.

Prețurile diferă în funcție de hotel și destinație.

Agenția are și oferte speciale, De exemplu pentru o vacanță la ROYAL HOTEL 4* din Bulgaria: 2 adulți + 2 copii pana la 12 ani vor achita de la 525 € pentru toată familia și include transport tur – retur cu transfer până la hotel (autocar confortabil), cazare 7 nopți / 8 zile, regim de masă All Inclusive, asigurare medicală.