Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală are un nou director. Are o experiență de aproape șase ani în Agenție

08 Sept. 2021, 16:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Sept. 2021, 16:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) are un nou director general. Este vorba de Eugen Rusu, candidatura căruia a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 8 septembrie.

„Se propune numirea domnului Eugeniu Rusu în funcția de director general al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală. Domnul Rusu este doctor în drept. Propun să susțineți această candidatură”, a spus Roman Cazan, secretar general al Guvernului.

Eugeniu Rusu este doctor în drept și activează în calitate de Șef de secție Gestiunea Colectivă, Direcția Drept de Autor la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) din 2015.

Noul director general al AGEPI este jurist de profesie, magistru în drept, cu o experiență de aproape șase ani în cadrul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. De-a lungul activității la AGEPI a exercitat mai multe funcții în Direcția drept de autor. A ocupat și funcția de șef al Cabinetului directorului general. Eugeniu Rusu s-a manifestat activ în domeniul gestiunii colective a drepturilor de autor şi conexe, contribuind la îmbunătăţirea modului de aplicare a legii și reglementărilor privind dreptul de autor şi drepturile conexe. A participat cu comunicări sau lucrări la conferinţe, seminarii, simpozioane internaţionale în domeniul gestiunii colective a drepturilor de autor şi conexe.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală