Ai o idee de afacere, dar nu ai resursele necesare? Află 5 motive să aplici la XY Accelerator 5

29 Aug. 2022, 13:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Aug. 2022, 13:16 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Zilnic, echipa XY Partners comunică și muncește cu zeci de startupuri aflate la diferite etape de dezvoltare a propriilor afaceri: de la idee până la scalare. Majoritatea celor care au aplicat la edițiile anterioare ale programului au motivat decizia lor prin lipsa de resurse necesare pentru a-și dezvolta ideile. Vezi mai jos ce îți oferim timp de trei luni de program:

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată cinci motive pentru care merită să aplici la XY Accelerator V:

Află mai multe detalii despre program 

  • Abordare individuală. 

Timp de trei luni de program echipa de mentori va munci cu fiecare echipă individual. Pentru fiecare echipă va fi realizat un roadmap personalizat, în funcție de etapa la care se află startupul și necesitățile pe care le are.

  • Faci parte dintr-o comunitate prietenoasă. 

Peste 50 de mentori, experți în domeniul afacerilor și fondatori ai startup-urilor te vor ghida și te vor ajuta să aplici cele învățate. Astfel, vei munci asupra ideii tale cu oameni din domenii precum: vânzări, legal, marketing și digital marketing, dezvoltare de produs, design, HR, managementul echipei și business management, crisis management și altele. 

  • Vei cunoaște comunitatea de investitori care ar putea investi pe viitor în afacerea ta. 

În calitate de finalist vei avea ocazia să cunoști comunitatea investitorilor și să atragi primele investiții pentru afacerea ta. Astfel, la final de program, în cadrul evenimentului de încheiere, toți finaliștii își vor prezenta pitchurile în fața investitorilor locali. 

  • Extindere pe piața internațională. 

Odată ce reușești să construiești bazele unei afaceri stabile în R. Moldova, te vom ajuta să scalezi startupul pe piața internațională.

  • Instruire gratuită.

Vei participa la atelierele tematice pentru și cu antreprenori și vei avea acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.

Aplică acum la program

Ce este un program de accelerare a afacerilor?

Un program de accelerare a afacerilor este un program care sprijină antreprenorii să-și promoveze ideile și startup-urile în primele etape, pentru a-și accelera creșterea, dar și pentru a se putea prezenta convingător în fața investitorilor cu idei de afaceri testate.

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Ai o idee de afacere promițătoare? 

Sau ai lansat deja o afacere care a reușit să adune clienți? 

Vrei să ai mai multe rezultate dar nu știi ce pași trebuie să întreprinzi? 

Aplică la XY Accelerator 5! Noi te putem ajuta! Citește mai departe pentru a afla cum: https://xy.md/ro/accelerator-5

XY Partners este un accelerator de afaceri fondat în 2019, care, prin intermediul programelor sale, dezvoltă companii de la zero, oferind suport operațional și acces spre potențiale finanțări. Menirea programelor XY este de a sprijini antreprenorii care au idei grozave de afaceri.

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul, proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău