Ai o idee de afacere, dar nu ai resursele necesare? Află 5 motive să aplici la XY Accelerator 5

29 Aug. 2022, 13:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Aug. 2022, 13:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Zilnic, echipa XY Partners comunică și muncește cu zeci de startupuri aflate la diferite etape de dezvoltare a propriilor afaceri: de la idee până la scalare. Majoritatea celor care au aplicat la edițiile anterioare ale programului au motivat decizia lor prin lipsa de resurse necesare pentru a-și dezvolta ideile. Vezi mai jos ce îți oferim timp de trei luni de program:

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată cinci motive pentru care merită să aplici la XY Accelerator V:

Află mai multe detalii despre program 

  • Abordare individuală. 

Timp de trei luni de program echipa de mentori va munci cu fiecare echipă individual. Pentru fiecare echipă va fi realizat un roadmap personalizat, în funcție de etapa la care se află startupul și necesitățile pe care le are.

  • Faci parte dintr-o comunitate prietenoasă. 

Peste 50 de mentori, experți în domeniul afacerilor și fondatori ai startup-urilor te vor ghida și te vor ajuta să aplici cele învățate. Astfel, vei munci asupra ideii tale cu oameni din domenii precum: vânzări, legal, marketing și digital marketing, dezvoltare de produs, design, HR, managementul echipei și business management, crisis management și altele. 

  • Vei cunoaște comunitatea de investitori care ar putea investi pe viitor în afacerea ta. 

În calitate de finalist vei avea ocazia să cunoști comunitatea investitorilor și să atragi primele investiții pentru afacerea ta. Astfel, la final de program, în cadrul evenimentului de încheiere, toți finaliștii își vor prezenta pitchurile în fața investitorilor locali. 

  • Extindere pe piața internațională. 

Odată ce reușești să construiești bazele unei afaceri stabile în R. Moldova, te vom ajuta să scalezi startupul pe piața internațională.

  • Instruire gratuită.

Vei participa la atelierele tematice pentru și cu antreprenori și vei avea acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.

Aplică acum la program

Ce este un program de accelerare a afacerilor?

Un program de accelerare a afacerilor este un program care sprijină antreprenorii să-și promoveze ideile și startup-urile în primele etape, pentru a-și accelera creșterea, dar și pentru a se putea prezenta convingător în fața investitorilor cu idei de afaceri testate.

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Ai o idee de afacere promițătoare? 

Sau ai lansat deja o afacere care a reușit să adune clienți? 

Vrei să ai mai multe rezultate dar nu știi ce pași trebuie să întreprinzi? 

Aplică la XY Accelerator 5! Noi te putem ajuta! Citește mai departe pentru a afla cum: https://xy.md/ro/accelerator-5

XY Partners este un accelerator de afaceri fondat în 2019, care, prin intermediul programelor sale, dezvoltă companii de la zero, oferind suport operațional și acces spre potențiale finanțări. Menirea programelor XY este de a sprijini antreprenorii care au idei grozave de afaceri.

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul, proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău