ANSC a rămas fără director. Cererea de demisie a lui Anatolie Zagorodnîi, aprobată de Parlament

16 Sept. 2021, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 15:56 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cererea de demisie a directorului general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a fost aprobată astăzi de către plenul Legislativului cu votul a 56 de deputați ai Fracțiunii PAS, scrie Realitatea.md.

Directorul demis al ANSC a depus cererea la 10 septembrie curent, către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Anatolie Zagorodnîi este politician de profesie jurist. A ajuns deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005, ales pe listele Partidului Comuniștilor. El este unul dintre cei 14 deputați comuniști care la 21 decembrie 2015 și-au anunțat „detașarea de Partidul Comuniștilor” și formarea Platformei parlamentare social-democrate „Pentru Moldova”. Ulterior, toți cei 14 deputați au aderat la Partidul Democrat.

Zagorodnîi a fost numit director al ANSC la 7 februarie 2019, cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare ordinare din acel an, deși era deputat. După preluarea puterii de către Blocul Electoral ACUM și PSRM în vara anului 2019, Zagorodnîi a fost revocat din funcție de către Parlament, pe motiv că nu deținea experiența necesară atunci când a fost numit în funcție. Acesta a atacat decizia deputaților în judecată, iar la 9 noiembrie 2019 Anatolie Zagorodnîi a revenit în funcția de director al ANSC, după ce a fost restabilit prin decizie de judecată.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău