Arhitectul lui Putin riscă pușcăria în Italia. I s-au confiscat peste 140 de milioane de euro

04 Aug. 2022, 12:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Aug. 2022, 12:57 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile din Italia au confiscat sume uriașe de la arhitectul palatului lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. Oamenii legii au descoperit că el se ocupa de infracțiuni fiscale, scrie dailymail.co.uk.

Poliția economică italiană a confiscat active în valoare de 141 de milioane de euro ale arhitectului lui Vladimir Putin. Autoritățile au precizat că au luat banii „unui cunoscut profesionist” din Brescia, fiind suspect de infracțiuni fiscale.

Bunurile îi aparțin lui Lanfranco Cirillo, arhitectul care a proiectat palatul de la Marea Neagră al lui Vladimir Putin. În luna martie o sută de ofițeri ai poliției economice italiene au descins la proprietățile lui Cirillo, confiscând o colecție de artă impresionantă pe care acesta a ascuns-o și care includea capodopere ale lui Picasso, Cezanne și Kandinsky.

Arhitectul italian în vârstă de 63 de ani a venit în Rusia în anii 1990 unde a fost angajat de oligarhi. Omul lui Putin a precizat că a făcut proiecte pentru 43 de miliardari ruși, precum și pentru companii ca Gazprom și Novatek.

Vladimir Putin l-a făcut pe italian cetățean de onoare al Rusiei în 2014. Arhitectul nu a vrut să plătească impozite statului italian pentru perioada în care a locuit în Rusia.

Cel mai cunoscut proiect al arhitectului este palatul lui Putin de la Marea Neagră. Ansamblul de 18.000 de metri pătrați aflat într-un complex de 7.000 de hectare este dotat printre altele cu podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar un cazinou.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Sept. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2022, 04:46 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, au anunţat luni că vor investi 70 de milioane de dolari în firmele din sectorul tehnoloc şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a informat că va investi 30 de milioane de dolari într-un fond gestionat de firma de private equity Horizon Capital. Separat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a informat că va investi acum 40 de milioane de dolari în acelaşi fond gestionat de Horizon Capital, adăugând că ar putea să adauge alte 10 milioane de dolari la o dată ulterioară.

„Industria de IT din Ucraina rămâne un punct luminos într-o economie care a pierdut aproape cinci milioane de locuri de muncă începând din luna februarie 2022, din cauza războiului”, a informat Corporaţia Financiară Internaţională (IFC).

La rândul său, BERD a precizat că fondul Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), gestionat de Horizon Capital, intenţionează să strângă un total de 250 de milioane de dolari în următoarele 12 luni pentru a face investiţii de capital, variind între 10 şi 30 de milioane de dolari, concentrându-se pe IMM-urile din tehnologie şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Analiştii se aşteaptă ca economia Ucrainei să se contracteze cu 30-35% în acest an, în timp ce Banca Mondială a estimat la aproape 350 de miliarde de dolari costurile reconstruirii Ucrainei după invazia rusească.

„Unele firme au încetat operaţiunile, iar altele au fost forţate să se adapteze la noua realitate a perturbărilor logistice, lipsă de carburant, mutarea facilităţilor de producţie şi a personalului, controale valutare mai stricte şi lipsă de finanţare”, a subliniat BERD.

IFC, parte din Grupul Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din pieţele emergente. Instituţia activează în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2022, IFC a angajat o sumă-record de 32,8 miliarde dolari americani companiilor private şi instituţiilor financiare din ţări în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună în timp ce economiile se confrunta cu impactul crizelor globale.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău