Au apărut inamicii ruși ai Kremlinului: Scopul principal este eliminarea fizică a lui Putin

09 Nov. 2022, 05:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Nov. 2022, 05:28 // Actual //  Lupu Eduard

Iată că un eveniment, ce ar putea avea o importanță capitală pentru viitorul Rusiei și al președintelui, s-a desfășurat în Polonia, unde s-a cristalizat o grupare anti-Kremlin, care a anunțat că are ca scop ”eliminarea fizică a lui Vladimir Putin”.

Grupul de opoziție, care include mai mulți foști politicieni ruși, a discutat despre organizarea unui război civil, luarea armelor și uciderea lui Putin, potrivit The Daily Beast.

Activiști anti-Rusia și foști parlamentari ruși oponenți ai președintelui rus, Vladimir Putin, s-au reunit în Polonia în ultimele zile pentru a discuta despre cum ar arăta retragerea lui Putin de la putere la aproape nouă luni de la începutul războiului său din Ucraina.

Unul dintre scenariile discutate de grupul anti-Rusia include organizarea unui război civil, luarea armelor și uciderea lui Putin, potrivit Euractiv. O luptă de gherilă ar putea fi singura modalitate de a-l doborî pe Putin, a spus activistul de opoziție Viacheslav Maltsev. „Scopul principal este să-l eliminăm fizic pe Putin. Lupta împotriva teroriştilor necesită metode ale teroriştilor”, a spus Maltsev.

Ilia Ponomarev, fost membru al Dumei de Stat din Rusia și singurul parlamentar rus care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014, a organizat întâlnirea și a spus că a organizat o mișcare de rezistență clandestină în ultimele luni.
Indiferent de afirmațiile și tacticile lui Ponomarev, totuși, adunarea din Polonia din acest weekend este doar cel mai recent semnal că aceia care se opun lui Putin devin din ce în ce mai vocali pe zi ce trece.
Discuțiile despre înlăturarea lui Putin vin în timp ce acesta se luptă să obțină câștiguri în războiul său din Ucraina. Forțele ucrainene au câștigat avânt de când au început să organizeze contraofensive împotriva forțelor ruse din sudul și nord-estul Ucrainei, forțând ”armata roșie” să se retragă.

Oficialii ruși din Sankt Petersburg și Moscova au cerut, de asemenea, înlăturarea lui Putin în ultimele luni. Cercurile de elită din Rusia încep, de asemenea, să se unească în spatele ideii că Putin trebuie să părăsească puterea, potrivit unui fost colaborator apropiat al președintelui, redactorul său de discursuri, Abbas Gallyamov.

„Nimeni nu va întreba: „Hei Vladimir, vrei să pleci?” Nu. Îi trebuie un ciocan în cap și a murit. Sau este timpul să mergem la sanatoriu”, a declarat Daniel Hoffman, un fost șef al stației CIA, Central Intelligence Agency a SUA din Moscova.

Chiar și cei mai apropiați aliați ai lui Putin l-au criticat în ultimele zile, ceea ce ar putea fi un semnal că puterea lui Putin – și viitorul său ca lider – se dezintegrează.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău