(VIDEO) Un start-up belgian plătește fermierii pentru carbonul captat în pământ

08 Nov. 2022, 17:57
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
08 Nov. 2022, 17:57 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Un start-up din satul belgian Perwez ajută fermierii să obțină mai mulți bani la finalul unui an agricol vânzând certificate de carbon. Compania calculează cât carbon a captat ferma în timpul lucrărilor agricole și transformă certificatele în fonduri suplimentare pentru fermă, scrie startupcafe.ro.

Alejandro Trenor, cofondatorul Soil Capital explică că unele activități dintr-o fermă captează carbon în sol – cum ar fi cultivarea anumitor plante, în timp ce altele emit carbon – de pildă, folosirea utilajelor agricole care ard combustibil.

„Lucrăm cu fermierii pentru a-i ajuta să adopte practici agricole regenerative pe scară largă. Programul nostru de stimulente se bazează pe carbon.  Cuantificăm carbonul captat în sol de o fermă, de la un an agricol la altul. Pentru fiecare tonă de carbon pe care un fermier o captează în sol, putem genera un certificat; luăm acel certificat și îl vindem companiilor din lanțul de aprovizionare cu alimente. Acestea cumpără certificatele pentru că au nevoie de o soluție ca să reducă emisiile din lanțul lor de aprovizionare. Noi le oferim această soluție care le permite să reducă, demonstrabil aceste emisii de carbon. Iar atunci când corporațiile ne plătesc, îi putem plăti înapoi pe fermieri”, a menționat Alejandro Trenor, pentru StartupCafe.ro.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău