Avia Invest: “Acuzațiile aduse companiei sunt absurde și nu sunt decât o încercare de a evita propria răspundere”

05 Sept. 2023, 16:21
 // Categoria: Comercial // Autor:  Trifan Stela
05 Sept. 2023, 16:21 // Comercial //  Trifan Stela

Ca reacție la raportul de ieri al Ministerului Afacerilor Interne privind tragicul incident de pe Aeroportul Internațional Chișinău, petrecut la 30.07.2023, compania Avia Invest comunică următoarele:

Tragicul incident a avut loc la 4 luni de la preluarea forțată și ilegală a bunurilor Avia Invest de către stat. Acesta este un interval de timp foarte mare pentru orice modificări necesare pentru a asigura funcționarea în siguranță a aeroportului.

Vă informăm că de aproape 10 ani de conducere a Avia Invest nu au existat astfel de incidente la Aeroport, iar acest fapt vorbește de la sine. Mai mult, dorim să vă informăm că Avia Invest a trimis în repetate rânduri scrisori către diferite structuri ale statului (prim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, șefii IGPF, IGP, INSP) cu solicitarea de a organiza măsuri suplimentare de menținere a ordinii publice la aeroport. Ca răspuns, ni s-a raportat că cererile noastre au fost lipsite de justificare. Totuși, din 2020, Avia Invest aproape că a dublat numărul de spații din terminalul aeroportului la solicitarea poliției de frontieră, iar începând cu februarie 2022, prin decizia Comisiei pentru situații excepționale, în cadrul companiei Avia Invest a fost introdus un regim  special.

Astfel, acuzațiile aduse companiei Avia Invest nu sunt altceva decât o încercare evidentă de a da vina pe oameni nevinovați pentru a evita propria răspundere.

Autoritățile ar trebuie să aibă măcar curajul să recunoască adevărul. Nu poate exista pur și simplu nicio legătură între turnichete, încăperi operaționale și armele sustrase cu care au fost uciși oamenii și fostul gestionar Avia Invest. Concesionarul nu poate fi responsabil pentru cele întâmplate în incinta unui aeroport gestionat de stat, iar astfel de acuzații aduse în prezent sunt absurde și mincinoase. 

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău