Bâta unui procuror! A intentat un proces penal Dionysos-Mereni, în timp ce compania vrea să-și recupereze averea

27 Iul. 2022, 12:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Iul. 2022, 12:26 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Dionysos-Mereni aflată în proces de insolvabilitate vrea să își recupereze activele în sumă de 3 mil. de lei, dar procurorul Alexandru Găină a intentat un proces penal pentru escrocherie.

Oleg Șeinman reprezentatul Dionysos-Mereni a declarat într-o conferință de presă că, „timp de trei ani compania încearcă să își recupereze activele pe care le administrează Univers-Vin. Am atacat în instanța de judecată compania pentru compensarea bunurilor, dar procurorul a calificat acest lucru drept escrocherie și a intentat un proces penal”.

Avocatul lui Șeiman, Maxim Belinschi spune că procesul este tergiversat intenționat, iar judecătorii aplică alte standarde decât cele legale, asta deși noi am depus recurs la Curtea de Apel Chișinău.

În cazul procurorului Alexandru Găină acesta sub un pretext inventat, a organizat pornirea urmării penale, pentru a-şi ajuta prietenul apropiat Oleg Roşca, administratorul Univers-Vin, în acţiunile ilicite de deposedare de bunuri a companiei Dionysos-Mereni aflată în proces de insolvabilitate.

Astfel, toată situaţia a început în anul 2015, când întreprinderea Dionysos-Mereni a transmis companiei Univers-Vin, administrată de Oleg Roşca, vin în cantitate totală de 33 301,30 dal (cu sinecostul mai mult de 3 mln. lei) pentru distilare şi a achitat în avans pentru serviciile prestate suma de 60 000 lei.

În anul 2018, în urma inventarierii efectuate, s-a constatat lipsa vinului în cantitate de 33 301,30 dal și concomitent netransmiterea de către Univers-Vin a distilatului de vin, astfel că administratorul insolvabilităţii şi reprezentanţii Dionysos-Mereni au întreprins demersuri pentru a clarifica situaţia creată, însă administratorul Univers-Vin, Oleg Roşca, a refuzat categoric orice întâlniri şi remiterea bunurilor care sunt proprietatea Dionysos-Mereni, transmiţînd într-un final un sms cu conţinut insultător „Văd că visaţi mln”.

Au trecut mai bine de 3 ani de când societatea Dionysos-Mereni încearcă fără succes să-și restituie proprietatea în valoare de circa 3 milioane de lei, deținută ilegal de societatea Univers-Vin.

În urmă cu 3 ani, în iulie 2019, am susținut o conferință de presă, la care am vorbit despre presiunea fără precedent a Procuraturii Anticorupție, reprezentată de procurorul Alexander Gaină, exercitată asupra întreprinderii Dionysos-Mereni pentru îndrăzneală în instanță, în totalitate. Acest procuror a deschis un dosar penal împotriva reprezentanților Dionysos-Mereni, considerând introducerea unui proces civil o tentativă de înșelăciune și abuz de autoritate.

Apoi am fost forțați să ținem propria noastră conferință de presă după conferința de presă a proprietarului Univers-Vin (Oleg Roșca), la care s-a prezentat ca victimă a unui sechestru de raider a întreprinderii sale presupus organizate de noi, Dionysos-Mereni.

Am intentat un proces împotriva domnului Roșca pentru protecția onoarei și a demnității și am dovedit în instanță că tot ceea ce a spus la conferința de presă a fost o minciună. În luna mai a acestui an, instanța Chișinău a emis o hotărâre, obligând-ul pe Roșca să infirme informațiile false și să ne plătească daune morale.

În baza plângerii noastre, Procuratura Generală a verificat împrejurările cauzei penale și în martie 2020 a încetat-o ​​cu formularea – din lipsa dovezilor, indicând că litigiul dintre cele două întreprinderi este un proces civil, fără intervenția procuraturii. Procuratura Generală a precizat că dosarul penal a fost deschis ilegal.

„Am depus o plângere la Consiliul Suprem al Procurorilor cu privire la acțiunile ilegale ale procurorului Gaină, iar în mai 2022 Consiliul Procurorilor a dat curs plângerii, recunoscând acțiunile procurorului ca fiind o încălcare gravă a legii. Hotărârea Consiliului Procurorilor conține următoarea concluzie: chiar și cu cunoștințe juridice de bază, se putea înțelege că nu a existat nimic de ordinul unui proces penal în acțiunile reprezentanților Dionysos-Mereni, și cu atât mai mult, un procuror cu 5 ani de muncă. experiența ar fi trebuit să înțeleagă asta”, susține avocatul Dionysos Mereni.

Proprietarul și directorul Univers-Vin, Oleg Roșca, a făcut recurs împotriva deciziei Procuraturii Generale de clasare a dosarului penal, cerând ca acesta să fie anulat și trași la răspundere penală reprezentanții Dionysos-Mereni – de fapt, băgați în închisoare, pentru faptul că am îndrăznit să-i dăm în judecată compania.

Instanța a respins plângerea Univers-Vin, precizând că litigiul cu Dionysos-Mereni este op cauză civilă și nu există nimic penal în acțiunile reprezentanților săi. Instanța de fond a recunoscut ca întemeiată și absolut legală decizia Procuraturii Generale de a înceta dosarul penal.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău