Binance, cel mai mare exchange cu expunere pe criptomonede din lume, blochează temporar retragerile de Bitcoin

13 Iun. 2022, 16:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iun. 2022, 16:23 // Actual //  Lupu Eduard

Platforma de exchange pentru criptomonede Binance, cea mai mare la nivel mondial, a blocat retragerile monedei Bitcoin din cauza „unei tranzacţii blocate care a cauzat întârzieri”, conform CNBC.

Iniţial, CEO-ul şi fondatorul Changpeng Zhao a scris pe Twitter că problema va fi rezolvată în 30 de minute, însă, ulterior, a declarat că situaţia „va persista mai mult decât estimasem”. De asemenea, CEO-ul a menţionat că eroarea „afectează doar reţeaua Bitcoin” şi deţinătorii „îşi pot retrage monedele prin alte reţele, precum BEP-20”.

Ştirea vine într-un moment în care Bitcoin a coborât cu 10% luni la sub 24.000 de dolari, atingând cel mai slab nivel din decembrie 2020. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a fost lovită de temerile macroeconomice, ritmul galopant al inflaţiei şi, implicit, de reticenţa privind activele de risc. Astfel, industria crypto a pierdut circa 200 de miliarde de dolari doar în weekend-ul trecut.

Binance înregistrează zilnic tranzacţii spot de circa 14 miliarde de dolari şi volume de 50 de miliarde de dolari în instrumente financiare derivate.

Luni, platforma cu expunere pe crypto Celsius a anunţat că va întrerupe retragerile şi transferurile între conturi din cauza „condiţiilor extreme de pe piaţă”, marcând un nou moment presant pentru industria monedelor digitale. La scurt timp după anunţ, Bitcoin şi Ethereum au scăzut cu 6%, respectiv 8%.

Celsius Network este un jucător important în domeniul împrumuturilor crypto, atrăgând anul trecut o finanţare de 750 de milioane de dolari. În august 2021, compania avea active de 20 de miliarde de dolari, însă nivelul a scăzut la 11,8 miliarde pe 17 mai 2022.

Anterior, crypto-proiectul Terra (LUNA) – aflat în top 10 la nivelul întregii industrii – s-a prăbuşit în 24 de ore cu 98% şi a provocat pierderi fără precedent pentru investitorii crypto care se concentrează pe proiecte majore, aflate la vârful pieţei.

Reţeaua Terra operează un „stablecoin algoritmic”, cunoscut drept TerraUSD (UST), a cărui valoare ar trebui să rămână în permanentă la paritate de 1 la 1 cu dolarul american. Într-o piaţă crypto puţin reglementată, investitorii aleg stablecoin-urile în momente marcat de volatilitate, însă UST s-a chinuit să rămână stabil în vreme ce investitorii au renunţat masiv la poziţii.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău