BNM sărbătorește 30 de ani de la fondare. Ce evenimente organizează astăzi

01 Iun. 2021, 10:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
01 Iun. 2021, 10:35 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pe data de 4 iunie BNM sărbătorește 30 de ani de la fondare, în acest context, Banca Națională a Moldovei  dă startul mai multor evenimente.

„4 iunie este o dată esențială în afirmarea independenței Republicii Moldova. Cu 30 de ani în urmă a fost înființată Banca Națională a Moldovei, iar astfel au fost puse bazele sistemului bancar, fără de care nu a fost posibilă inițierea tranziției la economia de piață. În acest răstimp, sistemul bancar a fost supus multor teste, am acumulat cunoștințe, experiență și am certitudinea că vom continua calea reformelor cu tenacitate și responsabilitate, construind un sistem bancar puternic, transparent și demn de încredere, așa cum ne dorim”, subliniază Octavian Armașu, guvernator al BNM.

Începând cu ziua de astăzi, 1 iunie, banca centrală va lansa seria video „Oamenii BNM”. Respectiv, pe parcursul a 30 de zile, pe platformele sale de comunicare va fi publicată câte o poveste a unui angajat, care își va împărtăși experiența de membru al echipei Băncii Naționale, precum și momente din viața personală.

De asemenea, în contextul  Zilei Internaționale a Copilului, BNM va organiza activități online pentru preșcolarii din diferite colțuri ale țării „În lumea lui Bănuț”. Acesta este genericul evenimentului de educație financiară, în cadrul căruia copiii vor lua cunoștință într-o manieră ușor accesibilă de istoria banilor, semnele de siguranță ale monedei naționale și vor face un tur virtual al BNM.

Pe data de 4 iunie, când va fi marcată aniversarea a 30-a de la fondarea BNM,  va fi organizată conferința de nivel înalt „Recuperarea economică în post-pandemie: realități și perspective „. Evenimentul va reuni oficiali ai Republicii Moldova și ai organizațiilor internaționale, guvernatori ai băncilor centrale din alte state, reprezentanți ai băncilor comerciale locale, ai mediului de afaceri, precum și experți economici. Conferința va oferi oportunitatea unui schimb dinamic de opinii și experiență cu privire la rolul băncilor centrale și cel al comunității bancare în sprijinul economiei după criza pandemică.

La conferință vor fi discutate aspecte ce țin de provocările post-pandemie ale băncilor centrale, abordarea riscului sistemic, cadrul de menținere a stabilității financiare ș.a. Astfel, conferința își propune să releve modul în care ne-a schimbat pandemia și posibilitățile unei dezvoltări ulterioare corespunzătoare.

Reuniunea se va desfășura on-line și va fi transmisă în direct pe toate platformele de comunicare ale Băncii Naționale (pagina web, Facebook, Youtube), dar și   pe https://rlive.md/

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău