(FOTO) Sezonul plimbărilor printre nuferi s-a declarat deschis. Aici ai datele de contact necesare

01 Iun. 2021, 10:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iun. 2021, 10:13 // Actual //  Dumitrita Culiuc

A venit sezonul nuferilor. Pentru toți ce admiră aceste minunate flori sau vor să evadeze în afara orașului aglomerat, stațiunea Nuferi pe Lac din Călărași vă invită să vă încărcați cu energie pozitivă.

Nuferi Călărași se deschide pentru vizitatori începând cu astăzi, 1 iunie. Sunte așteptați toți cei care vor să admire nuferii magnifici, natura, aerul proaspăt și să se încarce de energia pozitivă.

Vizitatotii sunt așteptați de marți până duminică, între orele 10:00 – 19:00 (nuferii înfloresc între orele 10:00 – 16:00). Taxa de intrare este de 50 de lei, iar copiii până la 10 ani intră gratis.

De asemenea, astăzi, 1 iunie, cu ocazia Zilei copilului, micii vizitatori vor primi în dar câte o carte Povestea Lotusului.

O călătorie cu barca este la preț de 50 lei pentru 2 persoane. Serviviul va fi disponibil mai mult în zilele de sâmbătă, duminică și în zilele cu sesiuni foto programate din timp.

Pentru mai multe detalii apelați la numărul de telefon 069543003.

 

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.