Bogații lumii se bat pe clubul Chelsea. Reacția fabuloasă a miliardarului care a oferit cei mai mulți bani

30 Apr. 2022, 12:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2022, 12:01 // Actual //  Lupu Eduard

Patronul OGC Nice, Jim Ractliffe, şi Ineos au ţinut să îşi reafirme angajamentul faţă de clubul de la Nisa, după anunţul de vineri a ofertei de cumpărare a lui Chelsea de către miliardarul englez.

Jim Ractliffe a clarificat lucrurile într-o declaraţie. „Acest lucru nu diminuează în niciun fel ataşamentul nostru faţă de Nice. Locuiesc în apropiere şi rămân total impicat şi dedicat succesului clubului”.
Proprietarul lui Ineos speră ca echipa sa să câştige finala Cupei Franţei împotriva lui Nantes pe 7 mai: „Voi fi acolo şi vreau să ridicăm acest trofeu”.

Presa engleză a scris, vineri seară, că un consorţiu condus de Todd Boehly, acţionar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers, ar urma să fie ales pentru a continua negocierile de cumpărare a clubului Chelsea, scos la vânzare de Roman Abramovici după ce a fost suspus sancţiunilor în urma invadării Ucrainei de câtre Rusia.

Boehly, un om de afaceri american, s-a asociat cu Mark Walter, de asemena acţionar al echipei Dodgers, cu omul de afaceri britanic Jonathan Goldstein, cu miliardarul elveţian Hansjorg Wyss şi cu compania americană de investiţii Clearlake Capital în încercarea de a cumpăra Chelsea şi acest consorţiu părea favoritul Raine Group, compania însărcinată să intermedieze vânzarea.

Boehly şi colaboratorii săi ar fi oferit 2,5 miliarde de lire sterline (3 miliarde de euro) pentru club plus investiţii ulterioare de un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro).
Însă o ofertă de ultimul moment, de 4,25 de miliarde de lire sterline (cinci miliarde de euro), din care 1,75 de miliarde de lire sterline (două miliarde de euro) numai pentru investiţii în următorii următorii zece ani, înaintată de cel mai bogat britanic, Jim Ratcliffe, a complicat lucrurile.

Potrivit New York Times, oferta înaintată de Jim Ratcliffe, directorul executiv al gigantului chimic Ineos, ar reprezenta cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o echipă sportivă. Sosirea sa în această afacere a perturbat un proces de vânzare care a durat săptămâni întregi, a pus sub semnul întrebării perspectiva unui transfer de proprietate rapid şi a introdus o nouă necunoscută în viitorul unuia dintre cele mai bogate şi mai de succes cluburi de fotbal din lume.

Încă nu e clar dacă oferta lui Ratcliffe, depusă abia vineri dimineaţă, în condiţiile în care termenul limită a fost 18 martei, a fost luată în considerare.

După alegerea ofertei câştigătoare, faza următoare a tranzacţiei presupune negocieri directe pentru finalizarea procesului de vânzare.

Guvernul britanic a emis o licenţă specială pentru a permite clubului să continue să funcţioneze după îngheţarea activelor lui Abramovici, din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Conform condiţiilor actuale ale licenţei, clubul nu poate fi vândut, astfel că aceasta trebuie modificată.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău