„Cămara Fest” revine! Ce produse vei găsi la iarmarocul producătorilor locali

04 Iun. 2021, 16:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 16:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Târgul “Cămara Fest” revine în Capitală. Începând cu acest weekend, 5-6 iunie și în lunile iunie și iulie, o data la două săptămâni, iar în luna august – în fiecare zi de sâmbătă, între orele 09.00 și 18.00, în Parcul ”Alunelul” al sectorului Buiucani, va avea loc Târgul producătorilor locali, “Cămara Fest”.

La iarmaroc vor participa peste 70 de producători autohtoni care vor comercializa produse locale precum fructe proaspete, de sezon, dar și uscate, produse apicole, ceaiuri autohtone din plante naturale, migdale, nuci și alune, cașcavaluri, preparate din carne și din lapte, vinuri.

De asemenea, la târg vor fi vândute și produse precum oțet din coacăze sau unt de arahide și flori din cele mai diverse.

La “Cămara Fest” vor fi prezenți și meșteșugari în olărit, cu unelte și articole din ceramică pentru ca cei dornici și interesați să poată încerca să mânuiască această veche și frumoasă artă, transmisă din generații în generații.

Menționăm că evenimentul este organizat de membrul Consiliului FNFM, Diana Crudu, în colaborare cu Pretura sectorului Buiucani și Federația Națională a Fermierilor, cu scopul de a susține și promova produsele locale.

Evenimentele se vor desfășura cu respectarea măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău