Două femei au câștigat o avere din căsătoriile cu 19 bărbați în doar 2 ani. Au fost înșelați cu circa 300.000 de euro

04 Iun. 2021, 15:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 15:43 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

19 bărbați din China au descoperit că împărțeau doar două soții și au fost înșelați de către acestea cu peste 2 milioane de yuani, adică aproximativ 300.000 de euro.

Autoritățile din Mongolia Interioară, regiune autonomă din China, au confirmat săptămâna aceasta că cele două femei și trei complici, care se dădeau drept membri ai familiei, au fost reținuți. Anchetatorii au descoperit o schemă elaborată de escrocherie, care a implicat încheierea a 19 căsătorii, din câte se cunoaște până acum, scrie Digi24.

Femeile au fost descoperite după ce unul din miri a găsit pe o rețea socială un video în care mireasă era chiar soția lui. Bărbatul s-a dus la poliție, iar în urma anchetei s-a aflat că „soția iubitoare” făcea parte dintr-un grup de 5 persoane care a pus la cale o escrocherie ingenioasă, prin căsătorie.

Astfel, 2 femei îndeplineau rolulurile de soții și alte trei persoane, de rude apropiate.

În mai puțin de 2 ani, cele două femeie au convins 19 bărbați să se căsătorească cu ele. Mai mult, acestea pretindeau cadouri de logodnă în bani sau obiecte de valoare, pe care le-au primit. Cei mai mulți din cei 19 miri provin din zone rurale, unde își găsesc foarte greu partenere.

Cei 19 bărbați au fost convinși să amâne înregistrarea legală a căsătoriei sub diverse pretexte.

Bărbatul de 35 de ani, din Urad, care și-a văzut soția căsătorindu-se cu un bărbat dintr-un oraș apropiat într-un clip de pe internet l-a contactat în primă fază pe al doilea soț și împreună au mers la poliție, realizând că au fot înșelați, pentru că femeia pretinsese de la amândoi bijuterii și sume importante de bani drept cadou.

Femeia, din provincia Gansu, le-a fost prezentată de un „pețitor”, care era, de fapt, complicele la schema de escrocherie. La momentul când s-a descoperit toată povestea, ea era căsătorită de 2 luni cu primul bărbat, dar a stat cu el doar 10 zile, spunând că trebuie să aibă grijă de părinții grav bolnavi.

Anchetatorii au descoperit că cele două femei acționau identitic și își găseau partenerii prin intermediul aceluiași pețitor. Primele căsătorii au fost încheiate în 2019 și, între timp, cele două s-au căsătorit în total cu 19 bărbați.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Cei care spun că Republica Moldova nu trebuie să se împrumute de pe extern este greșit. Or, lipsa banilor externi ar însemna reducerea cheltuielilor sociale, lipsa compensaților și stoparea investițiilor cu un impact negativ pentru câțiva ani, a răspuns ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi socialiștilor, care s-au arătat revoltați că Republica Moldova se împrumută de la finanțatorii externi.

„De ce ne împrumutăm de pe extern. Odată cu invazia Rusiei în Ucraina sistemul bancar a suferit un șoc puternic. Acest lucru a creat riscuri semnificative, în primul rând, pentru refinanțarea datoriei interne, care are o pondere de 42% din datoria de stat. Această structură în care datoria internă are 42% în care termenul de răscumpărare de un an este o moștenire a guvernelor precedente și un risc pentru stabilitatea datoriei publice”, a spus ministrul.

Potrivit lui Budianschi, datoria internă trebuie să refinanță de câteva ori și pune un risc pe buget. „Încercăm să o refinanțăm, deoarece ea a fost acumulată anterior. De aceea am apelat pe restructurarea din creditele externe. Banii sunt pe o perioadă mai mare și poți gestiona riscurile de finanțare”.

„În prezent nivelul datoriei este de 37% din PIB și nu are riscuri de stabilitate, iar costurile sociale sunt mult mai mici decât eventuale recesiuni cu urmări dramatice pentru populație și companii”, a punctat ministrul Finanțelor.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău