Inflația globală atinge cel mai înalt nivel. Ultimul record a fost stabilit în 2008

04 Iun. 2021, 14:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 14:20 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică a anunțat că prețurile de consum cresc în întreaga lume. În luna aprilie,  nivelul inflației în țările bogate a atins din ultimii 12 ani.

Creșterea prețurilor la energie a împins inflația anuală a celor 36 de membri ai OCDE la 3,3% în aprilie, cel mai rapid ritm din octombrie 2008.
Chiar și excluzând alimentele și energia – care tind să fie mai volatile – prețurile din întreaga lume au crescut în aprilie, scrie Fox Business.

Creșterea bruscă a inflației a deranjat investitorii, mai ales că administrația Biden propune un buget de 6 trilioane de dolari, unii experți își fac griji că prețurile ar putea crește și mai mult.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.