VIDEO CCI a RM dă start înscrierilor la expozițiile „Republica Moldova Prezintă” la Cluj-Napoca și Brașov

23 Mart. 2023, 10:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Mart. 2023, 10:31 // Bani și Afaceri //  MD Bani

România este principalul partner comercial al României. În acest context, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) va organiza câte expoziții cu participarea producătorilor autohtoni din Republica Moldova la Cluj-Napoca, Brașov, Baia Mare, Iași, București. În cadrul unei conferințe de presă președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a anunțat start înscrieri la expozițiile organizate la Cluj și Brașov.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Cluj-Napoca va avea loc în luna mai. Cererile de participare la expoziție pot fi depuse până la data de 30 aprilie 2023. Evenimentul este organizat cu sportul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), care va acoperi o parte din cheltuieli, Primăria Cluj și Camera de Comerț și Industrie Cluj.

La expoziție vor participa aproximativ 60 de producători din țara noastră din domeniul vinificației, produse agro-alimentare cât și domeniul beauty.

De asemenea, președintele CCI a RM, a anunțat start înscrieri la expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, care se va desfășura în perioada 23-25 iunie. Cererile de înscrieri vor putea fi depuse până la data de 31 mai. La expoziție se pot înscrie producători de vin, de produse-agroalimentare și industrie ușoară, parfumerie, meșteri populari, gospodării țărănești.

Potrivit lui Sergiu Harea, participările la aceste expoziție sunt o oportunitate de lansare pe piața din România.

„În urma participării la acest eveniment din Brașov mai multe companii autohtone au lansat afaceri în Brașov, su deschis chiar și puncte comerciale unde deja produsele noastre sunt comercializate”, declară președintele CCI a RM.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În cadrul celor două expoziții vor fi organizate și întâlniri bilaterale, forumuri.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău