Când va lansa Volkswagen cea mai ieftină mașină electrică a mărcii

15 Mart. 2024, 16:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Mart. 2024, 16:58 // Actual //  Lupu Eduard

Una dintre mașinile despre care s-a scris cel mai mult în ultimii ani este așa-numitul Volkswagen ID1, o mașină electrică de oraș care ar trebui să coste de la sub 20.000 de euro și să se vândă în volume mari. Însă ținta de preț este greu de atins, iar Volkswagen a anunțat că mașina va ajunge pe piață la final de 2027.

În câteva săptămâni Volkswagen ar trebui să aleagă una dintre cele patru propuneri de design și dezvoltare pentru ID1, cea mai mică mașină electrică a mărcii, un model de oraș care ar trebui să coste de la sub 20.000 de euro, a spus Thomas Schäfer, șeful mărcii germane.

Despre această mașină s-a scris mult în ultimii ani, s-a crezut că este posibil ca ea să fie lansată în 2025, însă chestiunea complicată este de a putea avea o marjă acceptabilă de profit și pentru o mașină de oraș care să coste de la sub 20.000 de euro în Europa. Probabil că va exista și o variantă cu o baterie mai mare care va costa pe la 25.000 de euro.

„Aceasta este adevărata Champions League”, a spus Thomas Schäfer, explicând că pentru a putea reduce costurile, trebuie să faci economii la scară mare.

Volkswagen va decide asupra design-ului mașini, dar și asupra modului în care ea va fi produsă. Va fi construită de Skoda, care fac parte din grup, sau va exista, spre exemplu, un parteneriat cu Renault, brand care va lansa în 2026 New Twingo EV, o mică electrică ce va costa de la 20.000 de euro. Un parteneriat ca un alt constructor mare poate reduce mult costurile, dar mașina ar putea ajunge să fie produsă la aceeași uzină unde este asamblat și un model rival.

ID1 va fi succesorul modelului VW e-Up care a fost lansat acum 11 ani, fiind creat pornind de la modelul cu motor termic VW Up.

Până la micul ID1, Volkswagen va aduce pe piață în 2026 versiunea de serie a conceptului ID2all care va fi un model electric de oraș ce va avea dimensiuni de VW Polo și va costa de la 25.000 de euro.

Aceste două mașini – ID1 și ID2 – se numără printre cele 11 modele electrice pe care Volkswagen le va lansa până în 2027.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău