„Casa Bună”, un proiect social pentru copiii săraci din sate! Doina Cernavca: Aici ei vor găsi tot ce au nevoi

11 Ian. 2022, 10:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Ian. 2022, 10:03 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Asociația obștească ,,Ajută un Om”, susținută de partenerul general al proiectului – Newton House a lansat „Casa Bună”, un proiect social pentru copiii săraci din sate. Despre aceasta a anunțat președintele asociației „Ajută un om”, Doina Cernavca pe Facebook.

„După 12 ani de umblat prin sate, de ajutat mii și mii de copii sub diverse forme: fie cu donații, fie cu suport psihologic sau financiar, fie ghidați cum să meargă mai departe; astăzi am lansat #CasaBună – un loc, o casă – în sensul direct al cuvântului, unde vom aduce cei mai săraci copii din sate și îi vom ajuta să se pornească. Aici ei vor găsi tot ce au nevoie, de la haine noi, rechizite pentru școală, produse de igienă, până la oamenii care-i pot ajuta, îi pot inspira, îi pot ghida să meargă altfel și doar înainte.”

Potrivit președintelui asociației, Doina Cernavca, „Casa Bună” este un proiect social ce va ajuta copiii săraci din sate. Copiii găzduiți aici vor fi asigurați cu hrană, rechizite, produse de igienă. De asemenea, vor fi ghidați și ajutați să devină maturi responsabili.

„Experiența ne-a demonstrat că un copil are nevoie să vadă o altă realitate decât cea de acasă, și dacă mai există cineva care-l susține, copilul crește altfel: face carte și tinde să ajungă un matur responsabil.”

Casa Bună se găsește la adresa Milano 12, Chișinău.

Asociația Ajuta un Om, de 12 ani are în vizor copiii săraci din sate. Datorită asociației, copiii neajutorați au beneficiat de donații și suport. Acum, proiectul „Casa Bună” are nevoie de ajutorul oamenilor buni. Companiile, brandurile și oamenii pot contribui cu mobilă, haine, încălțăminte, rechizite, cărți, jucării, produse de igienă sau produse alimentare alimentare.

„Dacă sunteți o companie, un brand, o echipă și ne puteți ajuta cu mobilă nouă, haine și încălțăminte, cu rechizite, cu cărți sau jucării noi, produse de igienă și alimentare.”

Foto: Facebook/Doina Cernavca

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău