Cât de mult îşi riscă viaţa Richard Branson. Istoria arată cât de periculoase sunt lansările în spaţiu

11 Iul. 2021, 12:02
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
11 Iul. 2021, 12:02 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Richard Branson va ajunge în scurt timp în spațiu, dar cât de sigur este zborul cu nava Unity către Spațiu? Miliardarul din Marea Britanie pariază cu propria viață pe succesul misiunii.

„Faptul că sunt dispus să zbor alături de acești oameni spune totul”. Așa a răspuns Branson pentru CNN când a fost întrebat de siguranță. Nici nu și-a suplimentat asigurarea de viață înainte de zbor.

„Este la fel ca un zbor cu elicopterul”, a spus fostul președinte Virgin Galactic. Însă și zborul cu elicopterul are riscurile sale: Kobe Bryant, fostul patron de la Leicester, Petr Kellner, fostul șef de la Pro TV. Sunt ultimele exemple ale unor persoane bogate care și-au pierdut viața în timpul unui zbor cu elicopterul.

Branson va zbura până în Spațiu. Iar istoria arată cât de periculos e acest lucru. În 2014, în timpul unui zbor de test nava VSS Enterprise s-a dezintegrat iar copilotul și-a pierdut viața. Un moment de cumpănă pentru Virgin Galactic.

În ciuda siguranței lui Branson, zborul în Spațiu rămâne o provocare. 15 astronauți și 4 cosmonauți și-au pierdut viața în 5 incidente diferite de-a lungul timpului în zboruri spațiale. Alți 11 astronauți sau piloți au murit în timpul testelor. Tragedia din 2014 este ultimul caz. Speranța tuturor este să rămână ultimul.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău