Cât de mult îşi riscă viaţa Richard Branson. Istoria arată cât de periculoase sunt lansările în spaţiu

11 Iul. 2021, 12:02
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iul. 2021, 12:02 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Richard Branson va ajunge în scurt timp în spațiu, dar cât de sigur este zborul cu nava Unity către Spațiu? Miliardarul din Marea Britanie pariază cu propria viață pe succesul misiunii.

„Faptul că sunt dispus să zbor alături de acești oameni spune totul”. Așa a răspuns Branson pentru CNN când a fost întrebat de siguranță. Nici nu și-a suplimentat asigurarea de viață înainte de zbor.

„Este la fel ca un zbor cu elicopterul”, a spus fostul președinte Virgin Galactic. Însă și zborul cu elicopterul are riscurile sale: Kobe Bryant, fostul patron de la Leicester, Petr Kellner, fostul șef de la Pro TV. Sunt ultimele exemple ale unor persoane bogate care și-au pierdut viața în timpul unui zbor cu elicopterul.

Branson va zbura până în Spațiu. Iar istoria arată cât de periculos e acest lucru. În 2014, în timpul unui zbor de test nava VSS Enterprise s-a dezintegrat iar copilotul și-a pierdut viața. Un moment de cumpănă pentru Virgin Galactic.

În ciuda siguranței lui Branson, zborul în Spațiu rămâne o provocare. 15 astronauți și 4 cosmonauți și-au pierdut viața în 5 incidente diferite de-a lungul timpului în zboruri spațiale. Alți 11 astronauți sau piloți au murit în timpul testelor. Tragedia din 2014 este ultimul caz. Speranța tuturor este să rămână ultimul.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală