Câți pasageri au călătorit cu trenul de pe cursa Chișinău – Iași – Chișinău

19 Ian. 2023, 12:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Ian. 2023, 12:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cursa de trenuri Chișinău – Iași – Chișinău se bucură de cerere din partea călătorilor. De la lansarea din februarie și în prezent au fost transportați peste 114 mii pasageri, a anunțat directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat în cadrul unei conferințe de presă.

„Posibil că mulți dintre noi au încercat acest tren. Suntem bucuroși că se atestă o cerere sporită și suntem mândri că am început să contăm pe piața transportului de călători internațional.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Cursa Chișinău – Iași – Chișinău a fost lansată pe 25 februarie 2022. Inițial, se planifica lansarea cursei pe 5 martie 2022.

Începând cu ziua de 4 martie 2022, Calea Ferată din Moldova a lansat un tren adițional pe cursa regulată Chișinău – Iași – Chișinău, pentru fluidizarea transportării refugiaților ucraineni.

În prezent, trenul circulă zilnic. Primul tren pornește din Chișinău la 06:33 și ajunge la Iași la ora 11:13. Al doilea tren pornește la ora 09:36 și ajunge la 14:27.

De la Iași spre Chișinău primul tren se pornește la ora 11:40 și ajunge la destinație la ora 16:15. Cel de-al doilea se pornește la17:40 și ajunge la Chișinău la ora 22:00.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău