Ce prețuri sunt afișate astăzi la Piața Centrală? Un kilogram de cireșe costă 35 de lei

10 Iun. 2021, 15:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 15:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” afișează în fiecare zi prețurile la fructe, legume, verdeață, dar și alte produse alimentare. De exemplu un kilogram de cireșe costă 35 de lei, iar căpșunile, la fel ca și ieri pot fi cumpărate cu 20 de lei pentru un kilogram.

Verdeața costă în continuare 3 lei, iar prețul la cartofi variază în funcție de sort și producător și ajunge până la 13 lei. Prețul la roșii, la fel, variază și începe de la 20 de lei pentru un kilogram.

 

 

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.