Istoria unui cuplu din Moldova care creează woodbaguri. Au atras atenția unui investitor din România

10 Iun. 2021, 13:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 13:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Cuplul din Republica Moldova, Maria și Mihai Bumbu, creează un produs unic din țara noastră – woodbaguri. Aceștia folosesc lemn și pânză de iută pentru a crea pungi ecologice din lemn. Cuplu a participat la emisiunea din România „Imperiul Leilor” de la ProTV.

În urmă cu 9 ani cuplul a început o afacere în domeniul publicitar, pe care mai târziu au transformat-o într-o companie de decorațiuni personalizate. De ceva timp, cei doi au lansat propriul lor produs, unic în Moldova – pungile din lemn și pânză de iută.

La emisiunea „Imperiul Leilor” cei doi cerut 200.000 de euro pentru 20% din companie, cei doi au prezentat ideile lor în fața „leilor”. Pungile sunt produse în Republica Moldova, iar cuplul a deschis o societate comercială și în România.

Maria și Mihai Bumbu vor să înceapă să comercializeze produsul lor în toată lumea, Uniunea Europeană, SUA, etc.

„Piața pe care noi vrem să o cucerim ar fi Uniunea Europeană, America, Australia, Japonia și o parte din țările CSI. Noi dorim să-l realizăm în jur de 4 euro pe unitate.”, a declarat Mihai Bumbu.

La moment se produc 4000 de woodbaguri pe lună și doresc să mărească producția până la cel puțin 40.000 de pungi pe lună. Pentru aceasta aveau nevoie de un partener care să ofere investiții.

La moment pentru companie lucrează 20 de oameni full timr și alții 20 lucrează part-time.

În cele din urmă cuplul a reușit să-l convingă pe unul dintre „lei” să le ofere inestiții. Este vorba de Dan Șucu, proprietar MOBEXPERT România, care le-a oferit 200.000 de euro pentru 40% din companie.

„Cel mai important este faptul că „leii” au pus valoare și pe relația umană, nu doar pe cea financiară, ceea ce pentru noi este primordial.”, a menționat Maria Bumbu.

Datorită acestor investiții, cuplul Maria și Mihai Bumbu vor deschide o fabrică de woodbaguri.

 

 

 

 

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo